Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Familjär stämning på SM

Vad vore ett SM utan alla initiativrika funktionärer och härliga spelare? I Västra Hamnen och på Ribban råder en härlig stämning och gott om publik som hejar. I Scaniaparken några hundra meter från centercourt längs med kajen i Västra Hamnen pågår gruppspel i mixed-SM.

- Digge, digge, digge. Jaaa, snyggt jobbat Malin!

På bana sex på Scania spelar Malin Erkander och Hannes Öckerman sin andra match för dagen. De peppar ivrigt varandra för att nå allra bästa resultat.

- Det gör mig trygg att höra Hannes prata och ropa hela tiden. Då får jag tips på vad jag ska göra. Dessutom visar vi motståndarna att vi håller ihop genom att prata hela tiden.

Hannes och Malin pluggar båda i Uppsala, där de också tränar en del tillsammans. Men Malin spelar för Bromma och Hannes för Fyrishov, och de har inte spelat ihop i någon större utsträckning.

- Det här är mitt första SM, och det är fantastiskt att få vara här och spela och känna den fina stämningen. Det är familjärt trots att det är SM, vilket är kul. Nu har vi vunnit våra inledande matcher och det är ju förstås extra roligt också, säger Hannes Öckerman.

Funktionärer med glimten i ögat

I kiosken står Oscar Behrmann, 11 år och säljer varma mackor, korv, vatten och frukt. Det är fullt upp vissa tider då många spelare vill få i sig energi inför nästa match.

- Det går bra, jag ser till att både ta betalt, lägga in dryck på kylning och förbereda mackorna. Jag trivs jättebra att stå här. Emellanåt kan jag se lite på matcherna också, säger Oscar.

Enligt hans kollega Ann-Charlott Nordström är Oscar en klippa.

- Han ser vad som behöver göras helt enkelt, säger hon.

I morgon fortsätter SM då veteranerna och de yngre ungdomarna börjar spela.

Resultaten i ungdoms-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat i mixed-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer