Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tufft motstånd väntar i OS-kvalet i beachvolley

De svenska herrarna får möta Europas bästa land, Tyskland, i OS-kvalet i beachvolley, och damernas motståndare blir bland andra Italien och Ryssland.

Fas 2 i Continental Beach Cup, som också är ett OS-kval, har lottats. Tävlingsformen innebär att alla länder möter varandra i en Davis Cup-liknande modell. Både Sveriges damer och herrar tog sig vidare från den första fasen som spelades i oktober 2010. Första fasen avgjordes i 4-lagsgrupper medan den andra fasen avgörs i 6-lagsgrupper.

Utmaning väntar

Sveriges herrar lottades i samma grupp som Tyskland, Polen, Ukraina, Estland och Grekland. Den gruppen avgörs i Illichivsk, Ukraina, 24-26 juni.

- Tyskland är Europas bästa land på herrsidan och lägger man ihop summan av de här länderna kunde vi inte fått en svårare grupp. Men inte desto mindre utmanande, säger landslagsspelaren Hannes Brinkborg.

Sveriges damer kommer i sin grupp få möta Ryssland, Holland, Frankrike, Italien och Cypern. Gruppen avgörs i Kazan, Ryssland, 3-5 juni.

- På papperet är den här gruppen något lättare än herrarnas, men ordet lätt borde inte få användas med tanke på att vi för närvarande inte ligger lika långt framme som på herrsidan, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Damernas tävling i Kazan kan dock komma att flyttas till september efter protester mot World Tour schemat.

Vinnaren i varje grupp går direkt till finalspelet 2012, medan 2:an till 5:an går vidare till ett semifinalspel, också det 2012.

Continental Beach Cup ska inte förväxlas med det traditionella OS-kvalet. Ett lag från Europa är via Continental Beach Cup garanterat en plats i OS i London 2012. Totalt i OS deltar 24 lag varav de flesta kvalar in via rankingpoäng från World Tour, EM och VM.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-03-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer