Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ulric tillbaka som förbundskapten

Efter föräldraledighet sedan september är nu Ulric Svensson tillbaka i sin roll som beachvolleyns förbundskapten. - Vi har många utmaningar i år med VM och OS-kval i spetsen, säger Ulric.

På agendan för 2011 står en rad uttagningar och genomföranden på den internationella fronten.

- OS-kvalet inleds på allvar. OS-kvalet består numera av två separata kvalvägar – dels via världsrankingen (där Brinkborg/Gunnarsson för närvarande ligger klart bäst till av svenska lag), och dels via lagtävlingen Continental Beach Cup där Sverige i höstas tog sig vidare från fas 1. I år spelas fas 2. 

- Världsmästerskapen i Rom, Italien.

- World Tour med höjdpunkten Paf Open på Åland.

- Finnkampen utökas från två till sex matcher eftersom fyra juniormatcher släpps in på schemat.

- De internationella juniormästerskapen U18-EM, U20-EM, U23-EM, U19-VM och U21-VM. Målet är att Sverige ska delta i de flesta av de tävlingarna.

Succé i fjol hos juniorer

- Det blev en svensk succé i juniormästerskapen 2010 med en 5:e, en 9:e och en 13:e plats. Vi ska fortsätta bli bättre på juniorsidan där framtidens internationella World Tour-spelare finns idag, säger Ulric.

Herrlandslaget fokus mot OS

Bland seniorerna ligger fokus framförallt på vårt herrlandslag Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson.

- Absolut. Hannes och Steve är vårt enda lag som idag har en realistisk chans på OS i London 2012. När nu OS-kvalet drar igång måste de få bästa möjliga förutsättningar att bära den svenska beachvolleyfanan, säger Ulric.

Under förra säsongen kom tränaren Anders Kristiansson in i bilden kring Brinkborg/Gunnarsson, och hans engagemang utökas i år.

- Det är inte bara en mycket välkommen förstärkning, utan även en näst intill nödvändig förstärkning. Vi har alla mycket att lära av Anders och hans unika blick för spelet, säger Ulric Svensson.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-03-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer