Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets beachvolleyspelare utsedda

Hannes Brinkborg och Karin Lundqvist får utmärkelsen Årets beachvolleyspelare 2010. Årets genombrott 2010 heter Roland Bergdahl och Tadva Yoken.

- Hannes Brinkborg från Visby är ryggraden i svensk beachvolley och är obesegrad mot svenska lag 2010. Och inte bara det – han har, trots sin redan höga nivå, varit en av dem som förbättrat sig allra mest under 2010, säger förbundskaptenen i beachvolley, Ulric Svensson.

- Det är alltid roligt att få ett erkännande, jag känner mig stolt. Nu siktar jag och Steve Gunnarsson på att träna ihop ordentligt för att kunna vara i form inför OS-kvalet och sommarens alla tävlingar. Motivationen är hög, vi är verkligen taggade på att träna ihop oss ordentligt, säger Hannes Brinkborg.

På damsidan är det rutinerade Karin Lundqvist, som får den prestigefyllda utnämningen.

- Sällan eller aldrig har en svensk spelare varit så överlägsen. Med sin partner Naiana Rodrigeus tappade hon inte ens ett enda set mot de andra svenska spelarna i somras. Hon vann allt, inklusive SM och tourfinalen, i stor stil, säger förbundskapten Svensson.

Årets genombrott från Södertälje och Uppsala

21-åriga Tadva Yoken, från Södertälje och Roland Bergdahl, bosatt i Uppsala, får utmärkelsen Årets genombrott.

- Tadva är junior, men spelade under 2010 som om hon vore en senior. Hon fick sitt definitiva genombrott med semifinalplatsen i Swedish Beach Tour-finalen och följde upp med en överraskande 13:e-plats i U23-EM. Och ändå har hon ett år kvar som junior.

- Det kom som en chock och jag är glad över det här. Det är en jättefin utmärkelse, det betyder mycket för mitt slit. Utmärkelsen visar att man kan vara ung och kort och ändå nå framgångar i beachvolley om man satsar hårt och har viljan, säger Tadva Yoken.

- Roland Bergdahl inledde säsongen som en spelare i mängden, men avslutade den med största respekt från Sveriges bästa spelare. Hans intensiva spel räckte ända till en sensationell semifinalplats i SM, säger Ulric Svensson.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-12-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer