Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SM-mästare och 5:e seedade ute

Flera av de toppseedade herrarna förlorade i åttondelsfinalerna idag på SM i beachvolley i Malmö, bland andra fjolårets SM-vinnare Kjell Jonsson och Lawrence Montas. Petter Jonsson och Björn Huitfeldt blev också utslagna i åttondelsfinalen i Malmö.

Den andra dagen på senior-SM bjöd på vackert väder, större publik och många riktigt jämna matcher.  

Dagens toppmöte mellan de svenska mästarna i beachvolley Kjell Jonsson och Lawrence Montas, och svenska landslaget Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg slutade med vinst i tredje set för landslaget.

Det satt hårt inne för vårt landslag, med en jämn och bitvis mycket välspelad match på centercourt i Västra Hamnen. Ett av de två toppseedade lagen skulle gå vidare och efter tredje matchbollen i tredje set avgjordes matchen då Hannes och Stefan vann med 15-12.

- Det kändes förstås skönt att vinna den här viktiga matchen, i första set var vi verkligen trögstartade, men tog igen det till andra set, sa Stefan Gunnarsson som nu gått till semifinal i morgon. 

Skräll i åttondel

Beach Teams utvecklingslag, femterankade Petter Jonsson och Björn Huitfeldt förlorade överraskande i åttondelsfinalen mot 14:e rankade Marcus Bohlin och Roger Westermark. Två jämna set gjorde att det blev ett tredje avgörande som Marcus och Roger vann klart. Matchen slutade 18-21, 21-19, 8-15.

Damernas hemmahopp från Malmö, Camilla Nilsson och Tora Hansson, är ute ur SM. De förlorade semifinalen i två raka set mot Nina Grawender och Frida Stahre.  

Årets i särklass bästa damlag, Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Araujo, har vunnit alla sina matcher utan att förlora ett set. De är en nivå över alla andra lagen så här långt på Swedish Beach Tour.

Väderomslag med sol

Andra dagen på senior-SM i beachvolley i Västra Hamnen i Malmö har bjudit på betydligt bättre väder än gårdagen.

- Det underlättar för spelarna och det är självklart roligare för oss som tittar också, säger Lennars Nilsson som stiter i publiken.

Men, igår stod han i regnet och blåsten med frun Agneta också med för att titta på dottern Camilla Nilsson, som ingår i Beach Team som utvecklingslag.

- Det är så härlig stämning att komma och titta både på när Camilla och när andra spelar. Man lär känna andra spelare och föräldrar, det blir en livsstil helt enkelt. Vi har åkt runt i fem år och sett många beachvolleyplaner, det är riktigt roligt, säger Lennart.

Morgondagens semifinaler

Herrar:

12.30 Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg – Olov Eriksson och Daniel Andersson   

13.45 Björn Berg och Simon Dahl - Roland Bergdahl och Ragnar Pähn2 

Damer:

10.30 Rivia Oliveira och Nora Tawhid Söderholm – Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Araujo

11.30 Nina Grawender och Frida Stahre – Anna Åsberg och Maria Hallberg   

 

Se alla dagens resultat från SM i Malmö här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer