Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Veteran-SM med gemytlig stämning

Det sjuder av liv på Ribersborg i Malmö där SM i beachvolley för veteraner pågår. Här blandas forna Sverigeeliten med beachvolleyfantaster som spelar regelbundet.

- Det är så himla kul att spela. Det är skonsammare att spela beachvolley än volleyboll inomhus och därför passar det mig så bra, säger Sarka Gaisler.

 

Hon är med sina 50 år äldst på damsidan men kanske en av de mest vältränade. Hon tränar beachvolley i Göteborg tre eller fyra gånger i veckan. Men hon har bara tränat ihop med sin spelpartner Agneta Sjögren sedan i maj.

 

Gemenskapen i fokus

 

På en av de andra planerna spelar forne EM-silvermedaljören i volleyboll Peter Tholse och Roland Svensson. I en jämn tresetare möter de Tom Englén och Anders Håkansson.

 

- Vi är här enbart för att det är så kul att få spela och dessutom är veteran-SM en morot för träningen under våren, säger Peter Tholse.

 

Vid sidan av planen står Robert Öhrström och Johan Bergqvist som spelat beachvolley i tio år och nu siktar på att gå vidare från gruppspelet.

 

- Kul att få se gamla rävar samtidigt som vi får spela själva också. Vi är här med 40 ungdomar från Göteborg och stärker vår gemenskap. Därför är det bra att SM går i en vecka, så att vi kan titta på varandras matcher. Det enda vi inte gillar är att avstånden mellan denna arena och centercourten är så långt, säger Robert.

 

Fler lag än på många år

 

I veteran-SM ställer flera lag upp i år än på mycket länge. Både veteranklasserna och mixed har fått ett rejält uppsving i år.

 

- Det är riktigt roligt att så många lag är med. Framförallt är vi stolta över att det finns lag som ställer upp på damsidan, vilket inte alltid är självklart, säger Volleybollförbundets sportchef Torbjörn Johansson.

 

Sarka Gaisler är nöjd med arrangemanget under SM-veckan och gillar engagemanget hos alla inblandade.

 

- Alla funktionärer visar både stolthet och engagemang för att tävlingarna ska genomföras på ett bra sätt. Det är viktigt för oss spelare att känna trygghet i det, avslutar hon.

 

Resultat veteran-SM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer