Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Finaler med nerv i ungdomsklasserna

Två av dagens finaler i ungdomsklasserna i beachvolley-SM avgjordes först i tredje set. Den mest spännande matchen spelades i U21 herrar av de två Göteborgslagen Martin Appelgren och Petter Hilinge mot Simon Frantzich och Jakob Gustavsson.

På planen stod fyra killar som var taggade att vinna och få titulera sig svenska mästare i beachvolley.

Första set innehöll flera snygga räddningar och lagen följdes åt till tio lika. Trots bra blockspel från grönklädda Simon och Jakob, förlorade de första set med 23-21. Till andra set kom de igen, mycket tack vare fint samarbete. Då vann Simon och Jakob med 21-15.

 

Inställningen avgörande

 

Till tredje set var publiken uppvärmd och applåder och hejarop skallade. Petter och Martin inledde andra set med att vinna fem bollar på raken innan Simon och Jakob kom igen. Men då med besked, och vid elva lika var kvitteringen ett faktum. Till slut var det ändå Martin och Petter som slog in den andra matchbollen och vann det tredje och avgörande setet med 16-14.

 

- Jag är lika förvånad som jag är chockad. Det här känns fantastiskt, säger Martin efter matchen. Vi vann på vår inställning, vi hade bara tanken på att vinna finalen när vi väl kommit så här långt.

 

SM-guld för tredje gången

 

I flickor U17 var det de rutinerade och samspelta systrarna Rebecca och Josefin Larsson som tog hem guldet. De vann i två raka set mot Josefine Tivefälth och Victoria Hansson.

 

- När vi väl fick igång spelet och slutade tänka på att vi spelade på centercourt gick det bra. Jag tror vi vann för att vi spelar bra tillsammans och att vi har stått i final tidigare och vet hur det känns. Det är trots allt lite speciellt att komma till final och få möjlighet att titulera sig svenska mästare.

 

För dagens samtliga resultat i ungdomsklasserna, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dagens samtliga resultat i Mixed, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer