Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

1500 ton sand på plats – nu inleds SM

I Malmö startar nu SM i beachvolley på tre spelplatser i Västra Hamnen. Det är förutom 64 seniorlag även över 100 ungdomslag, 34 mixlag och 28 veteranlag som gör upp om de ädla medaljerna.

Stor beachvolleyfest med hela Sverigeeliten på plats utlovas i Västra Hamnen under SM-veckan som börjar 27 juli med spel för ungdomsklasserna och avslutas på söndag den 1 augusti med finaler för seniorer.

 

Centercourten har byggts upp i Daniaparken och sidobanor finns på Scania och Ribban i Malmö.

 

- Vi väntar oss flera tusen besökare. Det är fantastiskt roligt att Malmö för första gången får möjlighet att arrangera Svenska mästerskapen i beachvolley, säger projektledare Mats Andersson.

 

De allra minsta deltar för första gången

 

För första gången under SM i beachvolley arrangeras även tävlingar i Kidsvolley. Det är en form av volleyboll för barn mellan 6 och 10 år som går ut på att ha riktigt kul.

 

De senaste dagarna har febrilt arbete pågått med att anlägga banor, bygga läktare, bygga upp tält och forsla in 1470 ton sand till såväl centercourt som sidobanor. Ett hundratal volontärer är med under SM-veckan och näten är nu uppsatta. Spelet kan börja!

 

För mer information kring SM-veckan, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs även mer på Swedish Beach Tours hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer