Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rutinerade vinnare i Falkenberg

På herrsidan blev det vinst på Skrea Strand för erfarna Björn Berg och Simon Dahl som mötte Lawrence Montas och Kjell Johansson. Damfinalen vanns av Naiana Rodrigues de Araujo och Karin Lundqvist, som mötte Nina Grawender och Frida Stahre.

Trots blåsigt och bara 14 grader hade flera hundra personer sökt sig till läktarna när det var dags för finalerna på den sjätte deltävlingen i Swedish Beach Tour i Falkenberg. Regnmolnen skingrades innan finalerna drog igång.

 

Spänningen tilltog i andra set

 

Herrfinalens första set inleddes mycket jämnt där lagen följdes åt och vann varannan boll. Först vid 14-12 blev det två poängs ledning för det forna OS-paret. De behöll sedan greppet om resten av första set, som slutade 21-16. Andra set var jämnt och Kjell och Lawrence hade länge ledningen, med som mest 4 poäng. Men, genom ett serveess, ett par fina blockeringar och smashar av Björn och Simon var kvitteringen ett faktum. Efter 43 spelade minuter slog så Simon in serven till matchbollen som avgjorde matchen. Andra set slutade 21-17.

 

- Det var inte självklart att vi skulle vinna, vi låg ju i brygga i andra set, men lyckades hämta upp och vända vårt spel, säger Björn Berg. Det här är en bra uppladdning för oss inför nästa veckas SM.

 

Erfarenheten avgjorde

 

I damfinalen stod Nina Grawender och Frida Stahre för motståndet mot tourens i särklass bästa par, Naiana Rodrigues de Araujo och Karin Lundqvist.

 

Det blev en klar seger för Karin och Naiana, som vann med 21-13, 21-13. De tog därmed sin tredje vinst på årets tour.

 

 

- Vi vann för att vi har mest erfarenhet, vilket gynnar i pressade lägen. Vi har fått god utdelning på block och serve under turneringen, säger Karin.

 

 

För första gången i år stod Nina Grawender och Frida Stahre för motståndet i finalen. Inför finalen var Nina och Frida väldigt peppade efter att i semifinalen ha besegrat regerande SM-mästarna Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira från IKSU.

 

- Det är sjukt roligt att komma till final. Det känns fantastiskt, så här långt har vi aldrig gått på touren i sommar. Vi vann semifinalen på tålamod eftersom vindarna var så svåra, sa Nina Grawender direkt efter semifinalen. Men spelet räckte alltså inte riktigt till i finalen.

 

För hela resultatet från Swedish Beach Tour på Skrea strand, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer