Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Semifinalklara i Falkenberg

Vinna eller försvinna var dagens motto för flera av lagen som spelade i Swedish Beach Tour på Skrea strand i Falkenberg idag. Tillsammans med alla matcher som avgjordes i Back to the Beach spelades beachvolley på 27 planer.

Publiken strömmade till när det var dags för dagens första kvartsfinal på centercourt mellan Lawrence Montas/ Kjell Jonsson och Petter Jonsson/ Björn Huitfeldt. Första set var jämnt då lagen följdes åt och tog varannan poäng innan Lawrence och Kjell tog över och vann med 21-18.

 

Slutet av andra set blev en rysare. Flera välplacerade bollar och några serveess höjde stämningen, och när Petter och Björn förlorade setboll efter setboll kom Lawrence och Kjell ikapp. De bidrog med att höja spänningen genom att förlora en matchboll. Petter och Björn fick då en fjärde setboll. När de förlorade den sattes till slut den andra och sista matchbollen. Resultatet i andra set blev till slut 26-24 och vinsten gick till Lawrence och Kjell som visade sin rutin.

 

Inga setförluster


Än så länge har inte Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Araujo förlorat ett set i Falkenberg. Även idag tog de sig lätt vidare i dagens andra kvartsfinal då de vann över Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira, med siffrorna 21-8, 21-14. I andra set bjöd dock IKSU:s

 

Nora och Rivia på bra motstånd, men det räckte inte till.

 

Daniel Andersson och Olov Eriksson fick inte sitt spel att stämma i kvartsfinalen mot Simon Dahl och Björn Berg. Simon och Björn vann lätt med setsiffrorna 21-6, 21-10, med flera touchdowns av Björn Berg.

 


Jämnt spel

En av dagens jämnaste matcher blev kvartsfinalen mellan Nina Grawender och Frida Stahre som mötte Maria Hallberg och Anna Åsberg. Inledningen var mycket jämn med flera snygga dueller. Det blev många roliga bollar och räddningar innan Nina och Frida till slut vann matchen med 21-19, 21- 12.

 

Publik med stämningen i fokus

Precis som under gårdagen var läktarna tidvis nästan fullsatta och en hel del publik som placerat sig i solstolar på första parkett.

 

- Det är så kul att vara här på Skrea. Vi är ett gäng som tog oss hit för att det är så avslappnande att titta på spelet och känna atmosfären. Det är skön stämning och jag hejar faktiskt på alla, säger Maria Larsson som är semesterfirare i Falkenberg.


 

För dagens resultat, se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer