Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Berg/Dahl och Karin/Naiana segrade

Finalerna i den femte deltävlingen av Swedish Beach Tour är nu avgjorda. Finalparen blev också en repris från Göteborg respektive Linköping. Nu vänder touren och nästa gång ser ni spelarna i Falkenberg på Skrea strand. Den enda gången på beachen denna sommar.

 

Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Arajuo blir en tuff nöt att knäcka för de svenska spelarna. Inga svenska par har än så länge tagit ett set mot Karin och Naiana, även om de närmar sig mer och mer. I Sundsvall har Malin Hellström/Maria Larsson två gånger om haft chansen att bryta trenden. I semifinalen hade de ledningen hela första set och ända upp till 16-13. Därefter kom Karin och Naiana ikapp till 17 lika och sedan kunde de säkert spela hem första set till 21-18. I andra set var det inget snack om saken, Karin och Naiana ledde med sju bollar nästan hela setet innan Malin och Maria snyggade till siffrorna till 21-15.

Finalisterna i Sundsvall blev en direkt repris från Göteborg där Karin och Naiana spelade för första gången ihop. Rivia Oliveira och Nora Tawhid Söderholm stod på andra sidan nätet och började strålande och inte lika nervöst som i Göteborg. I inledningen av första set tog Nora fem raka bollar från 3-3 till 8-3 och chansen fanns nu att kunna hålla Karin och Naiana på behörigt avstånd. Men lika snabbt som de dragit ifrån så fiskade Karin och Naiana in försprånget. Först ställde sig Karin för att serva, vilket hon gjorde riktigt bra till 11-10. Nora och Rivia blev pressade till enkla misstag och matchbilden ändrades från 8-3 till 13-11 på några minuter. Första set slutade 21-16 till Karin och Naiana.

I andra set tappade Nora och Rivia redan från början. Efter första sidbytet var ställningen 5-2 och efter andra sidbytet var det 10-4. Karin och Naiana spelade mycket bättre, med pressade servar och snålt spel. Nora och Rivia servade på både Karin och Naiana men lyckades inte få dem ur balans. Andra set vanns med 10 bollars marginal och ännu en gång slutar Karin och Naiana som vinnare i en deltävling av Swedish Beach Tour. Tre finaler och två segrar är deras facit hittills och frågan är vilket svenskpar som ska bli de första att rubba dem.

Andra vinsten i rad för Berg och Dahl

Herrfinalen blev också det en repris, men denna gång från Linköping. I Linköping vann regerande mästarna Kjell Jonsson och Lawrence Montas och frågan var om de skulle ta ännu en seger. Motståndare i finalen var ”som vanligt” Björn Berg och Simon Dahl. Rutinerade Berg och Dahl har spelat ihop i 10 år och det var också de som öppnade bäst. Efter en riktig kämpaboll som Kjell och Lawrence vinner, tar Berg och Dahl timeout, som visar sig lyckad. De drar ifrån och kniper åt sig ett läge där de har fyra setbollar. Men Kjell och Lawrence ville inte ge sig och de räddade alla setbollar till 20-20. De går även om Berg och Dahl och efter en lång boll med fina försvarsbollar, så lägger Kjell en ointaglig parreshot och setet slutar 23-21 till killarna från Uppsala och Beachmagasinet BC.

Med två lag som sliter på varje boll så var detta en riktigt rolig och spännande final. Andra set börjar exakt likadant som i första. Berg och Dahl drar ifrån och får i slutet av setet fem setbollar att göra någonting med. De behöver bara en denna gång och vinner setet med 21-16 och skiljeset fick ännu en gång avgöra matchen sinsemellan lagen.

I Linköping slutade tredje set 15-13 till Kjell och Lawrence, men denna gång var Berg och Dahl snäppet bättre. De var otroligt säkra i alla moment i avgörande set och såg ut att ha bestämt för utgången redan i inledningen. De gick från 8-6 till 12-6 och då såg det jobbigt ut för Kjell och Lawrence. De orkade inte ännu en gång kämpa ikapp utan setet slutade 15-8 och Berg och Dahl står som segrare för andra gången i rad.

-Vi har spelat ihop i 10 år och vi behöver inte ens prata med varandra för att veta vart vi är på banan, kommenterar Björn Berg direkt efter matchen. Vi tappade första set på ett litet tråkigt sätt, men klarade upp det tillslut.

För resultat under helgen klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-17

Senast uppdaterad: 2010-07-17

Visa fler nyheter

Sponsorer