Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första dagens SBT i Sundsvall

Den mest spännande matchen för dagen avgjordes mellan Stefan Lunderbye/Henrik Andersson och Daniel Andersson/Olov Eriksson. Tre set och endast två bollar i varje set skiljde lagen åt. På damsidan skedde inga större överraskningar under första dagens spel i Sundsvall. De fyra förstaseedade lagen vann sina matcher.

 

Stefan och Henrik är sjätteseedade i deltävlingen i Sundsvall, Daniel och Olov är tredjeseedade. Båda lagen spelandes för Göteborgs BC möttes i den fjärde matchen för dagen och matchen fick avgöras i en tresetare. Det var överhuvudtaget en spännande match där beachvolleyn visades från sin bästa sida. Stefan och Henrik hade ledningen i alla set som spelades.

I första set kunde de avgöra efter femte setbollen och det blev till slut 24-22. I andra set hade samma par en trepoängledning länge, men Daniel och Olov kom närmare och närmare mot slutet och de kom ikapp vid 19-19. Henrik och Stefan hade fyra matchbollar (!) men vid ställning 23 lika kunde Daniel via ett serveess få den första setbollen. Den chansen tog de och setet slutade 23-25. Tredje set var mycket lik första set. Långa bolldueller och efter 19-17 så kunde Henrik och Stefan ta hem segern.

I de andra herrmatcherna så vann de övriga topprankade lagen, Kjell Jonsson/Lawrence Montas, Björn Berg/Simon Dahl och Stefan Struvert/Johan Ström. De två första vann med klara 2-0 och i Stefans och Johans match krävdes en tresetare för att vinna.

Mia Hallberg får räknas som ett hemmahopp i denna deltävling eftersom hon ursprungligen kommer från Härnösand. Som andrarankade i deltävlingen så fick Mia och Anna Åsberg möta debuterande Sara Hansson tillsammans med Åsa Eriksson. Det blev aldrig riktigt spännande utan Mia och Anna tog hem matchen med 2-0.

Lite överraskande så utmanade Maria Larsson och Malin Hellström, Karin Lundqvist och Naiana Rodrigues de Arajuo. Det räckte inte till vinst, men de spelade riktigt bra och kom upp i 17 respektive 19 poäng i de spelade seten.

Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira tog hem en promenadseger med 2-0. I första set vann de med 21-9 och i det andra ledde de med 18-11 innan de slappnade av lite och Åsa Lundqvist kunde göra tre ess på raken. Men längre än så kom inte Åsa och hennes partner Evelina Stenmark utan setet slutade 21-15 till Nora och Rivia.

Resultat under dagen kan ni läsa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-07-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer