Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kjell och Lawrence vann i Linköping

På damsidan vann Brittiskorna Denise Johns/Lucy Bolton över Mia Hallberg/Anna Åsberg i finalen. Vinnarna på bilden vann en riktig rysare mot Berg/Dahl inför fullsatta läktare.


Det blev regerande svenska mästarna från Uppsala Kjell Jonsson och Lawrence Montas i finalen mot fixstjärnorna i svensk beachvolley Björn Berg och Simon Dahl. En mycket svängig match bjöds publiken på. I första set är Fyrishovkillarna Kjell och Lawrence överlägsna och tar i inledningen av matchen sju raka bollar som Berg och Dahl aldrig kan hämta upp. Kjell får avsluta setet med en goldmine och första set slutar 21-13. Taktiken var att serva på Berg för att han är den av paret som passar bäst enligt Lawrence.

 

- Björn och Simon är bra på olika sätt men vi anser att Björn är den spelaren som passar bäst av dem. Därför servade vi på Björn och taktiken fungerade jättebra i första set, säger Lawrence.

 

Om beachvolley är en psykologisk sport så visade det sig i andra set. En helt omvänd bild mot första set och nu är det Berg och Dahl som gasar på. Kjell och Lawrence försöker med att byta taktik och serva på Dahl men det fungerar inte. Med ett sexpoängsunderläge orkar de inte komma in i setet och Berg och Dahl tar hem setet med 21-12.

 

- I första set sideoutade vi väldigt bra och vann förvånansvärt lätt tyckte vi, säger Lawrence. Kanske slappnade vi av för mycket och i andra set var Björn mycket bättre också.

 

I avgörande set ligger Kjell och Lawrence i underläge nästan hela tiden. Inte förrän vid ställning 12-12 och en timeout tagen av Berg och Dahl vänder de matchen. Kjell och Lawrence vinner matchen med 15-13 efter en matchboll och blir därmed vinnare av den andra deltävlingen av Swedish Beach Tour i år.

 

- Det är alltid jättekul att spela mot Björn och Simon och man är alltid extra taggad. Vi har kommit upp ett snäpp mot förra året och nu går vi inte in med inställningen att det blir en bra träning, utan nu ska vi vinna, avslutar Lawrence.

 

Två av två i Sverige för brittiskorna

Förra året tog de hem segern i Uppsala och nu var det dags igen. Med endast ett förlorat set under deltävlingen i Linköping så tog Lucy Boulton och Denise Johns hem en enkel seger i finalen under söndagen.

 

Finalen börjar jämnt och lagen känner på varandra i inledningen.  Efter tekniska timeouten så tog dock brittiskorna och wild cardet Lucy Boulton och Denise Johns tag i taktpinnen. Lucy börjar plocka det mesta i försvar och de roffar åt sig en trepoängledning som de sedan inte släpper. Trots att Mia Hallberg och Anna Åsberg försökte med taktiken att byta plats med varandra några gånger så hjälpte det föga. Lucy och Denise tog hem första set med 21-16.

 I andra set så hamnar svenskorna i underläge direkt. Brittiskorna är svårlästa och Anna och Mia är nästan framme och plockar upp försvarsbollarna, men bara nästan. Anna och Mia har chansen direkt efter tekniska då de kryper närmare brittiskorna, men närmare än två bollar underläge kommer de aldrig. Lucy och Denise hittar luckorna och vinner även andra set med 21-16. Matchen avslutas med ett serveess och brittiskorna tar hem sin andra seger av två möjliga i Sverige. 

 

Nästa vecka tar touren semester över midsommarhelgen, men återkommer veckan därpå 2-4 juli i Göteborg. Göteborg är också den andra nya spelorten av tre under sommaren.

 

Fullständiga resultat från Linköping hitta du här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer