Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dags för semifinaler i Linköping

Samma match som inledde turneringen, inleder nu semfinalerna. Sen blir det Svenska mästarinnor mot Brittiska nummer 1. Gamla radarparet Steve/Daniel möter Kjell/Lawrence samt Berg/Dahl tar sig an Olov/Mårten.

 

 

Förra veckans svensklag i semifinalerna på damsidan är denna vecka igen klara för semifinal.  Karin Lundqvist/Jessica Sandberg förlorade i första omgången i en jämn match mot Mia Hallberg/Anna Åsberg. Men genom att enkelt vinna på förlorarsidan och därefter även nästan lika enkelt slå ut tredjeseedade Camilla Nilsson/Tora Hansson så är de nu vidare. De får nu möjlighet till revansch mot Mia och Anna, som vunnit båda sina matcher. 

Ett annat lag som vunnit båda sina matcher är OS satsande brittiskorna Lucy Boulton och Denise Johns. De blir en svår nöt att knäcka för regerande SM-vinnarna Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveria som tog sig till semifinal genom att slå ut Frida Stahre och Jessica Karlsson. För andra veckan får de ett riktigt svårt motstånd i semifinalen och de måste prestera på topp om de ska ta sig vidare till final.

Kjell Jonsson och Lawrence Montas var i semifinal förra veckan i Uppsala. Samma motståndare står på andra sidan nätet även nu när de tagit sig till semifinal. En halva är borta, och frågan är om Steve Gunnarsson är lika stark tillsammans med Daniel Andersson och kan ta sig till sin andra final för i år?

I andra semifinalen får vi se Björn Berg och Simon Dahl. De visar att rutin är viktigt i beachvolleyboll och har utan problem vunnit båda sina matcher hittills. I sin semifinal får de möta Olov Eriksson och Mårten Christiansson som spelar upp sig ordentligt från sin sjundeplats från Uppsala förra veckan.

Så här ser spelschemat ut under söndagen:
10.00 Anna Åsberg/Mia Hallberg – Jessica Sandberg/Karin Lundqvist
11.00 Lucy Boulton/Denise Johns – Rivia Oliveria/Nora Tawhid Söderholm
12.00 Stefan Gunnarsson/Daniel Andersson – Kjell Jonsson/Lawrence Montas
13.15 Björn Berg/Simon Dahl – Olov Eriksson/Mårten Christiansson
15.00 Final damer
16.00 Final herrar

 

Följ matcherna via webben på www.volleykanalen.se Länk till annan webbplats. eller följ dem boll för boll via Cupassist Länk till annan webbplats. (logga in med Sweden / Sandvolleyboll och sen livecenter)

 

Läs mer och se foton från touren på www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer