Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

4 lag på internationella äventyr

Hannes och Steve är på World Tour i Prag, samtidigt befinner sig Nora/Rivia, Camilla/Tora samt Petter och Björn i Constanta, Rumänien för att spela en CEV Sattelit.

Hannes och Steve befinner sig nere i Tjeckien och startar idag onsdag 11.20 med att kvala mot Grekiska Zoupanis-Mourtzios.

Vid vinst blir det fortsatt spel mot antingen Venezuela eller Storbritannien. Det är dock inte tillräckligt för att gå in i huvudturneringen utan ännu en vinst måste vinnas och preliminärt lutar det år 3:e seedade Samoilovs-Sorokins från Lettland.

 

Du följer alla kvalresultaten här Länk till annan webbplats..

 

Nere i Rumänien befinner sig alltså 3 Svenska lag. Frida Stahre/Nina Grawender hade också tänkt vara på plats, men på grund av en skada befinner sig Nina hemma och gör sig redo för ytterligare en comeback.

 

Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira deltar i sin tredje gemensamma tävling internationellt. Rivia spelar sin 10:e tävling medan Nora är på sin fjärde. De har inte lyckats passera kvalet på de två World Tour turneringarna de varit på men nu ska de försöka starta en bättre statistik på CEV-tävlingarna.

 

Camilla Nilsson och Tora Hansson har 8 internationella uppträdanden ihop. 4 av gångerna har de gått till huvudturneringen och 4 inte, nu hoppas vi att det blir en positiv statistik.

 

Båda damlagen kvalar idag onsdag. Kvalturneringen börjar 13.00 och Camilla/Tora startar 14.00 mot Wardak-Woloszyn från Polen. Inga uppgifter ännu om Nora och Rivias motstånd.

 

Resultaten till kvalet hittar ni här Länk till annan webbplats..

 

Det fjärde laget som som är ute och spelar är Petter Jonsson och Björn Huitfeldt. Laget femte internationella turnering och den andra i år. I den första blev det respass direkt mot det bästa laget från Venezuela, men spelet visade på kommande framgångar. Petter och Björn kommer säkert att göra allt för att få dem redan nu.

 

Herrkvalet startar först imorgon torsdag. Resultaten kommer ni att hitta här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer