Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

1 chans kvar

Inget av de tre kvalande lagen under onsdagen lyckades ta sig vidare från kvalet. Petter och Björn är det sista laget som har chansen att nå huvudturneringen. Kvalet startar 13.00 torsdag.

Hannes/Steve misslyckades i kvalet på World Tour i Prag. Följande kommer från www.beachteam.se Länk till annan webbplats.

Grekland överraskade i kvalet
Det var en mycket märklig match i World Tour-kvalet i Prag när Grekland besegrade Sverige i en tresetare.
Det märkliga var att det började som man medblågula ögon hoppades. Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson fortsatte på den redan inslagna vägen och spelade utmärkt. De såg ut att gå mot en kompfortabel seger.
Vid ställingen 21-16, 10-7 till Sverige gjorde plötsligt Grekland tre serveess i rad. Samme grek fortsatte sedan att blocka som en tok och innan svenskarna visste ordet av stod grekerna som segrare med 16-21, 21-19, 15-8.
Hannes och Steve styr nu kosan mot Sverige igen där Stefan Gunnarsson i helgen spelar Swedish Beach Tour tillsammans med Daniel Andersson, medan Hannes återhämtar sig hemma på Gotland. Nästa vecka väntar ett tufft träningsläger på Gtland för Hannes och Steve tillsammans med Kirk Pitman och Jason Lochhead från Nya Zeeland.
30 juni inleds World Tour Grand Slam i Stavanger där Brinkborg/Gunnarsson är med i huvudtävlingen.

 

Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira vann sin första match i kvalet i Rumäniens CEV-tävling. Voronko-Markova från Ryssland fick se sig besegrade med 21-15, 21-15 mot de Svenska regerande mästarinnorna.

 

I andra matchen mot kvalets förstaseedade Fischer-Großner från Tyskland kunde Nora och Rivia komma tillbaka och kvittera till 1-1 i set efter ett första set där Tyskorna dominerade. Sen i avgörande var tyvärr Tyskorna lite för starka och det blev 15-10.

 

Camilla Nilsson och Tora Hansson förlorade i första rundan mot Wardak-Woloszyn från Polen. 2x 16-21 gör att båda damlagen nu får inrikta sig på Swedish Beach Tour i Linköping som startar på fredag.

 

Petter Jonsson och Björn Huitfeldt startar sitt kval torsdag 13.00. Följ kvalet här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer