Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två uttagningar till U20-EM i beachvolley

Nu blir det dubbelt blågult på U20-EM i beachvolley. Förbundskapten Ulric Svensson gjorde på tisdagen två uttagningar till sommaren U20-EM i Catania på Sicilien i Italien 8-11 juli. Malmö, Uppsala och dubbelt Södertälje kommer representera Sverige. .

Hampus Randén, Södertälje, och Jakob Wijk Tegenrot, Malmö, ligger i toppen av killarnas svenska U19-ranking i beachvolley, de går på Volleybollgymnasiet i Falköping och de är för närvarande med på sitt första a-landslagsläger i volleyboll.

- Två mycket spännande framtidsnamn i såväl volleyboll som beachvolley. De har stor baskunskap i volleyboll och har dessutom visat sig vara mycket läraktiga även i beachvolley, säger Ulric.

Mathilda Skagerberg, Uppsala, och Sara Hellgren, Södertälje, går på det lokala beachvolleygymnasiet i Södertälje och toppar tjejernas svenska U19-ranking i beachvolley.


- Det är två bollsäkra tjejer som är otroligt målmedvetna och som har gått framåt mycket det senaste året tack vare sin imponerande träningsdos under bra ledning, säger Ulric.


Alla fyra spelarna fyller 18 år i år och är därmed ett år yngre än de äldsta som tillåts spela U20-EM.

SVBF har som mål att skicka sammanlagt minst fyra lag på internationella juniormästerskap 2010.


- Det här är en del i vår satsning på unga spelare som satsar på en framtid som elitspelare. Det var länge sen Sverige deltog i U20-EM så det är hög tid, säger Svenska Volleybollförbundets sportchef Torbjörn Johansson.


SVBF kommer inte att göra någon uttagning till U19-VM. Anledningarna är flera. Bland annat kommer Sverige inte få någon plats i huvudturneringen. Dessutom kolliderar tävlingen med Svenska Mästerskapen i Malmö – årets ojämförligt största svenska beachvolleytävling som är svensk beachvolleys flaggskepp 2010.


Återstår gör eventuella uttagningar till U18-EM, U21-VM och U23-EM som spelas i augusti och september.


 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-06-15

Senast uppdaterad: 2010-06-15

Visa fler nyheter

Sponsorer