Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nu blir Finnkampen verklighet – i beachvolley

Boka in 22 augusti redan nu. Idag blev det klart med tidernas första Finnkamp i beachvolley. Sveriges bästa lag möter Finlands bästa lag – i både en damkamp och en herrkamp.

Stockholm 7 maj 2010

 

- Det här lär bli den största dagen hittills för svensk beachvolley. Aldrig tidigare har Sverige varken spelat eller arrangerat vare sig en Finnkamp eller en World Tour-final. Nu blir det allt på samma dag, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Finnkampen kommer spelas mitt under brinnande finaldag i World Tour-tävlingen Paf Open. Söndag 22 augusti 2010 smäller det på Arkipelag Arena i Mariehamn på Åland.

- En höjdare om man får spela en så uppmärksammad landskamp, där båda länderna har hemmaplan dessutom, säger den svenske stjärnan Hannes Brinkborg om matchen som kommer spelas inför en svensk-finsk storpublik.

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson är i dagsläget favoriter att representera Sverige i herrkampen. I Finnkampen möts de bästa dam- och herrlagen från Swedish Beach Tour och finska BMW Pro Tour.

Svenska eller finska herrlag som eventuellt når semifinal i Paf Open kan inte delta i Finnkampen då de spelas samma dag.

Paf Open spelas 16-22 augusti 2010 och avgörs i år för tredje gången, men det här är första gången Svenska Volleybollförbundet är med som arrangör. Det är dessutom första gången någonsin som värdskapet för en World Tour-tävling delas mellan två länder (Finland och Sverige).

Hela världseliten väntas till Paf Open på Åland 16-22 augusti. Lördag 21 augusti avgörs damfinalen och söndag 22 augusti avgörs herrfinalen.


Spelprogrammet på Arkipelag Arena, Mariehamn, söndag 22 augusti:
11.00 Paf Open Semifinal 1 (herr)
12.00 Paf Open Semifinal 2 (herr)
13.00 Sverige – Finland (dam)
14.00 Sverige – Finland (herr)
16.00 Paf Open Bronsmatch (herr)
17.00 Paf Open final (herr)

Fler nyheter

Publicerad: 2010-05-07

Senast uppdaterad: 2010-05-07

Visa fler nyheter

Sponsorer