Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tora & Camilla inleder Sveriges första miljösmarta OS-satsning

Utvecklingslandslaget i beachvolley, Tora Hansson och Camilla Nilsson, sticker ut hakan och blir först i Sverige när de nu inleder Sveriges första miljösmarta OS-satsning.

Tillsammans med Miljöstrategen AB i Jönköping utvecklas konceptet som bland annat innebär miljösmarta prioriteringar av resande och boende.

– Vi tänker kombinera vår OS-satsning med att vara ambassadörer för olika sorters miljöarbete, säger Camilla.

 

Tora & Camilla ville ta chansen att utveckla sitt sociala engagemang i kombination med sin OS-satsning. Sedan drygt ett år tillbaka har laget ett fadderbarn i Brasilien. Nu utvecklar de ett miljökoncept tillsammans med Jens Ottosson och Jörgen Johansson på Miljöstrategen AB i Jönköping och de har redan gått en miljöutbildning i Jönköping.

– Utbildningen gav oss en bra grund i vår ambition att påverka vår omgivning i miljöfrågor. Det var väldigt intressant och vi kommer gå ytterligare utbildningar framöver. Det är spännande att ytterligare få utveckla vårt sociala engagemang på det här viset, säger Tora.

 

Syftet med den miljösmarta OS-satsningen är att i första hand prioritera miljösmart resande och boende. Sponsorer med miljöpolicy kommer att ges förtur och Tora & Camilla har redan börjat och ska utbildas ytterligare för att bli goda ambassadörer för att belysa värdet av miljöarbete på olika vis.

Jörgen Johansson på Miljöstrategen AB tycker att satsningen är helt rätt i tiden.

– Miljöfrågan handlar idag mer och mer om livsstil. Möjligheten att använda elitidrottare som budbärare för miljöbudskap och som förebilder är därför högintressant. Tora & Camillas miljösmarta OS-satsning ligger helt rätt i tiden och vi ser det som en spännande möjlighet att få vara en del av denna. Beachvolley och miljötänk i kombination passar oss perfekt, säger Jörgen.

 

Nu arbetar Tora & Camilla för att förbättra sina ekonomiska möjligheter för att kunna stärka sin satsning ytterligare.

– Vi hoppas och tror att miljön är viktig även för potentiella sponsorer. Idrott, miljö och näringsliv är en kraftfull kombination där alla blir vinnare, säger Tora.

 

För mer information:

Tora Hansson           Camilla Nilsson            Jörgen Johansson
0730 - 28 10 72        0739 – 77 45 81           0708 – 98 66 05
tora@beachteam.se  camilla@beachteam.se  jorgen@miljostrategen.se

Fler nyheter

Publicerad: 2010-03-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer