Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Från utmanare till etablerad

Paf Opens näringslivsdag 2009 på Åland var en succé. Nu är det klart att näringslivsdagen i samband med Paf Open är tillbaka 2010 och en av Sveriges mest framträdande och omtalade entreprenörer Lars-Johan Jarnheimer blir en av evenemangets huvudtalare.

Lars-Johan Jarnheimer

gästar Paf Opens näringslivsdag

 


 

Lars-Johan Jarnheimer, som är mest känd för sina tio år som verkställande direktör i Tele2, besöker Paf Opens näringslivsdag 2010. Under sin föreläsning kommer han att berätta om sina

tankar kring att leda ett företag i utvändig och invändig förändring och hur man gör för att bäst ta tillvara på medarbetarnas kunskap och goda idéer. Förutom detta kommer han att dela med sig sina erfarenheter från ledande befattningar på flera av Sveriges stora företag som H&M, IKEA, SAAB och Comviq. Kanske också från hur det är att gå från dygnet runt-arbete och 150 resdagar per år för att ägna mer tid åt sin familj – som han gör idag.


- Just nu gör jag ingenting förutom ett par styrelseuppdrag i IKEA och Arvid Nordqvist. Jag ville ta en paus från arbetslivet. Jag har små barn och vill inte upptäcka som pensionär att jag försummat deras uppväxt på grund av min egen karriär. Min situation gör det möjligt för mig att ta det lite lugnare. Jag är ju 60-talist och vi kanske har en annan syn på familjelivet än tidigare generationer.

 

Utvecklingen av informationssamhället går i rasande fart. Men Jarnheimer tycker att många i hastigheten glömt bort gamla hederliga värderingar.


– Jag brukar predika enkelhet, som enligt min tolkning kallas management by mormor.
I praktiken handlar det om att visa respekt mot andra.

 

Paf Opens näringslivsdag arrangeras av Ålands Handelskammare i samband med Paf Open den 19 augusti 2010 i Mariehamn på Åland. Fullständigt seminarieprogram presenteras under våren. Efter seminarierna finns möjligheten för deltagarna att följa beachvolleyn från Paf Opens VIP-lounge.

 

Paf Open är en deltävling för damer och herrar i den internationella Swatch FIVB Beach Volleyball World Tour och arrangeras av det Svenska Volleybollförbundet och det Finska Volleybollförbundet. Under Paf Open 2009 deltog alla aktiva medaljörer från OS, VM och EM. Paf Open har en prissumma på 380 000 USD som delas lika mellan damer och herrar.

 

För anmälningsförfrågningar och annan information, vänligen kontakta Daniel Dahlén vid Ålands Handelskammare enligt följande:

 

Daniel Dahlén, VD

Ålands Handelskammare

Tfn: 29 15 15

E-post:

daniel.dahlen@chamber.ax

 

För frågor och information om Paf Open, vänligen kontakta Simon Dahl enligt följande:

 

Simon Dahl, Tournament Director

Paf Open

Tfn: +46 766 37 37 01

E-post: simon.dahl@ats.ax

 

FAKTA

Lars-Johan Jarnheimer


Ålder: 49 år.
Bor: Hus på Lidingö.
Familj: Fru och tre söner
Utbildning: Ekonomexamen vid Växjö universitet.
Karriär: Första jobbet på Ikea 1982. Därefter H&M, Sara Hotels, ZTV, Comviq, Saab. Vd för Tele2 1999–2008.
Styrelseuppdrag: Kaffebolaget Arvid Nordquist och Ikeas ägarbolag Ingka Holding.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2010-02-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer