Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska Volleybollförbundet ansöker om riksidrottsgymnasium i beachvolleyboll

Återigen har Svenska Volleybollförbundet skickat in en ansökan till Riksidrottsförbundet om att få starta ett Riksidrottsgymnasium (RIG) för beachvolleyboll. All erfarenhet vi samlat på oss genom åren visar hur betydelsefullt ett RIG är för utvecklingen av spelare. Ett RIG kommer att vara en mycket viktig pusselbit i vår spelarutvecklingsmodell för beachvolleyboll.

För tre år sedan ansökte Svenska Volleybollförbundet om att få starta ett nytt riksidrottsgymnasium för beachvolleyboll. Då hade vi två intressanta alternativ till lokalisering i Göteborg och Sollentuna. Tyvärr fick vi inga nya platser den gången. Nu ansöker vi igen och den här gången har vi tre spännande alternativ till lokalisering. Göteborg vill fortfarande ha ett RIG och Falköping, där RIG för volleyboll är förlagt, har visat ett stort  intresse av ett ännu större åtagande genom ett RIG även för beachvolleyboll. I Södertälje vill två skolor samarbeta och de erbjuder ett mycket bra alternativ.

 

Riksidrottsstyrelsen fattar beslut om dimensioneringen senare i vår. Om Svenska Volleybollförbundet tilldelas nya platser blir det mycket spännande att pröva vilket av tre alternativ som är det bästa för att utveckla Svensk volleyboll ytterligare.

Fler nyheter

Publicerad: 2010-02-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer