Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget kvar i Paf Open

Efter två dagars huvudtävling för damerna och en dag för herrarna är det ett hemmalag kvar i World Tour-tävlingen Paf Open på Åland - det svenska herrlandslaget Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson. Ny match 09.00 mot Lochhead/Pitman från Nya Zealand.

Hannes och "Steve" skrällvann sin inledningsmatch mot de ryska världsfemmorna, som dessutom vann World Tour senast, Barsouk/Kolodinsky, med 21-12, 21-19, men kunde inte stå emot världens åttonderankade lag, Kais/Vesik, Estland. Esterna vann med 21-14, 21-16.

- En blandad dag, men övervägande väldigt positivt. Det är inte varje dag man får hål på de här ryssarna. Samtidigt gjorde esterna turneringens kanske hittills mest felfria insats. Vi är med i racet och ser fram emot Nya Zeeland, säger Stefan Gunnarsson. 

Svenskarna är kvar i turneringen med alla möjligheter att gå hela vägen och möter i nästa match under fredagen Pitman/Lochhead, Nya Zeeland. Vinnaren är med bland de 16 bästa som fortsättningsvis gör upp om segern.

Övriga finska och svenska hemmalag är utslagna ur Paf Open. Noterbart är att i toppmötet i damtävlingen mellan Brasiliens tidigare världsettor Ana Paula/Shelda och USA:s regerande världsmästare Ross/Kessy var det brasilianskorna som drog det längsta strået. I herrtävlingen har de tyska världsmästarna Brink/Reckermann vunnit sina inledande matcher, liksom landsmännen Klemperer/Koreng och de nämnda esterna Kais/Vesik jämte tre brasiliansa stjärnlag.

Alla resultat finns på (herrar): http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/WorldTour/2009x/Event/Results.asp?TournCode=MALA2009&Phase=2 och damer: http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/WorldTour/2009x/Event/Results.asp?TournCode=WALA2009&Phase=2 Läs också mer på: www.beachteam.se www.pafopen.com

Fler nyheter

Publicerad: 2009-08-20

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer