Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sex mästarlag idag på Skrea Strand

På Skrea Strand i Falkenberg spelas SM-veckan i beachvolley. Idag, onsdag, korades vinnarna i U17, U21 samt i Mixed. Imorgon blir det fortsatt spel i U19, U15 samt starten av Veteran-SM.

I Mixed-SM kom 28 lag till spel. Dagen var härlig med mycket sol och mindre vindar idag än igår.
Dagen blev lång med en del förseningar (som vanligt) och semifinalerna som avgjordes på centercourten startade när en del av kvällsmörkret anlänt. Åsa Lundqvist tillsammans med Agnelo Cavalcanti Dos Santos vann sin semifinal mot Linus och Anne Grönlund. Linus och Anne kom ordentligt igång i andra set men trots detta kunde Åsa och Agnelo hålla undan och vinna med 2-0. I andra semifinalen avancerade Magnus Nordlander och Lena Andersson till final efter vinst med 2-0 mot Magnus Hållö och Petronella Norman som sen kunde kamma hem 3:e priset.


Agnela anfaller i gruppspelet, Åsa bakom Foto: Christer Ljung

I finalen fick publiken se riktigt bra spel från Åsa och Agnelo och de kunde vinna relativt ohotat med 2-0 och kamma hem SM-titeln. Se alla resultaten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Åsa Lundqvist anfaller mot Magnus Nordlander i finalen. Foto: Christer Ljung

Innan dess var det dock två ungdomsklasser som avgjordes med fyra vinnarlag.

I U21 blev det final på damsidan mellan de två lag som imponerat mest i turneringen, nämligen Tadva Yoken/Caroline Alderblad samt Ida Arvidsson/Sophie Bjellerup. Finalen blev oerhört spännande. Tadva och Caroline började bäst och vann första set. Men sen kunde Ida/Sophie komma igång och ta hand om andra set likväl som tredje set och då mästartiteln som gick till Helsingborg och Malmö.



Prispallen på U21 herrarna Foto: Christer Ljung

På herrsidan hade vi en riktig holmgång att vänta i semifinalen mellan Johan Hanna och Ashur Ibrahim från Södertälje samt Linus Tholse och Jonathan Karlsson från Falkenberg. Men holmgången uteblev då Johan och Ashur fick oerhört bra utdelning i serve framför allt och vann med stora siffror. I andra semifinalen gick Simon Frantzich och Jakob Gustavsson vidare rätt enkelt. Finalen fick en del spänning i slutet av första set, men Jakob och Simon kunde ändå inte rubba Johan Hanna och Ashur Ibrahim som vann med 2-0 och tog hem mästartiteln.



Systrarna Larsson vann U17-SM Foto: Christer Ljung

I U17 var det framför allt på damsidan som ett lag från Södertälje imponerade stort. Rebecca och Josefin Larsson blev svenska mästarinnor och förlorade ett enda set vilket var i semifinalen mot laget som kom på tredje plats Sofie Sjöberg/Josefine Tivefälth. I finalen vann Josefin och Rebecca med 21-11, 21-11 mot Victoria Hansson/Marlene Hägglund.



U17 flickor prispall   Foto: Christer Ljung

På killsidan vann Henrik Ericson/Christofer Lewin finalen med 21-13, 21-13 mot Sean Anthony/Wilhelm Nilsson. I semifinalen var det dock nära att Henrik och Christofer förlorade då de till slut kunde vinna med 20-18 i avgörande set mot Elias Andreasson tillsammans med Arvid Haag. Dessa kom sen på tredje plats. Se alla resultaten från U17 o U21 här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..



U17 pojkar prispall Foto: Christer Ljung

Imorgon går turneringen vidare. U19 och U15 inleddes idag onsdag men avslutas under torsdagen. Veteran-SM för herrar ska genomföras, nu med 15 lag. Damturneringen med endast 2 anmälda blev inställd.

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-29

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer