Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jessica Sandberg debuterar på NSBT

På fredag startar den sjätte deltävlingen av Nestea Swedish Beach Tour i Åhus. Det är första gången som tävlingen avgörs i Åhus. Nu är det även klart att Jessica Sandberg gör comeback på touren.

Team Frida Stahre och Mia Hallberg hade gjort en bra säsong hittills på NSBT, tills i Umeå då olyckan var framme. Frida skulle vända sig vid en misslyckad spike och ryggen sa ifrån. I tredje set i semifinalen fick laget lämna WO. Troligen blir Frida borta hela säsongen ut och nu är det klart att Jessica Sandberg spelar i Åhus med Mia.

- Mia skickade ett sms till mig och frågade om jag ville spela, säger Jessica.  Jag såg inte det utan ringde Mia för att fråga hur det var med Frida. Man kan säga att vi gick om varandra.

Att hon skulle tacka ja var dock inte helt självklart, då det finns familj och jobb att tänka på.

- Det är lite mer logistik nu än vad det var förut. Lite mer trixande, men det löste sig. Hur det kommer gå återstår dock att se, men det ska bli spännande! Förmodligen blir det både i Åhus och på SM jag kommer spela, men det beror helt på Frida.

Jessica har ett SM guld med Karin Lundqvist från 2007 och även då hoppade hon in. Faktum är att hon inte gjort någon satsning sedan 2000 då hon fick sin första dotter. Träningen har hon hållit alla andra år, men i år har det varit mindre träning.

- Jag har "juli-sjukan", skrattar Jessica. Varje år när det blir juli och man ser näten vid stränderna blir man så beachvolleysugen. I år har jag knappt tränat något, men nu i veckan har jag rört lite boll och jag känner att bollkänslan sitter ganska bra.

I helgen, med start på fredag blir det alltså debut för Jessica som inte tävlat i NSBT förut, även om hon spelade på Scandia Touren och Sverige-touren när det begav sig. Att spela med Mia tror hon inte kommer bli några problem. Svårigheten blir istället att möta de andra lagen.

- Jag har nästan inte mött några av de andra tjejerna som spelar. Taktiken får utvisa sig! Men spelet med Mia blir ungefär desamma som med Frida. Jag spelar också höger och är försvarare så det borde inte bli några problem.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2009-07-21

Senast uppdaterad: 2009-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer