Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutveckling


En viktig framtidsfråga för Svensk volleyboll är välmående föreningar. I vår vision Sveriges mest offensiva och expansiva idrott siktar vi högt. För att nå dit ska verksamheten präglas av demokrati, hög tillgänglighet, professionalism och glädje. Föreningarna är där verksamheten bedrivs och blir således centrala medspelare i arbetet med att nå visionen.

Upplägg

För att föreningsutvecklingen ska nå riktigt goda resultat samarbetar vi med SISU Idrottsutbildarna.

Det är våra distrikt som väljer ut föreningar som ingår i föreningsutvecklingsprojektet. Dessa föreningar får en möjlighet till ett utvecklingsdygn för styrelsen, (tex. fre 16.00 -lör 16.00) där de tillsammans får fokusera på frågor som lyfter från vardagens föreningsarbete. Därefter följs träffen upp med ytterligare två tillfällen.

SISU Idrottsutbildarna är en viktig samarbetspart då lokala processledare medverkar. En representant från Svensk volleyboll finns med på första träffen för att ge aktuell information ifrån förbundet och skapa en relation med föreningen.

Mål

Det övergripande målet för projektet är ökad samverkan mellan förening, SISU Idrottsutbildarna och Svensk volleyboll. Insatsen i föreningen ska leda till uppföljning av utvecklingsarbetet vid minst 2 tillfällen för att utveckla föreningen ytterligare.

Former

Om dygnsupplägget inte passar din förening finns möjligheten att genomföra samma typ av arbete under vardagskvällar tillsammans med SISU Idrottsutbildarna.

Planering

Är din förening utvald av distriktet eller är ni intresserade av att utvecklas?
Ta då kontakt med Hanna Wigertz Qvist eller Annika Hermansson och meddela när, var och hur ni skulle önska starta med detta arbete.

Uppdaterad: 31 AUG 2015 13:25 Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info