Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulric Svensson Herrmann, Malmström, Appelgren, Ribom.

Swedish Beach Tour: Göteborg BC dominerade i Åhus

30 JUL 2022 21:33
Det blev oavkortat Göteborg Beachvolley Club som vann SBT 5* i Åhus genom Sara Malmström/Klara Ribom och Alexander Herrmann/Martin Appelgren.
”Nu tror vi på det ännu mer”, säger Malmström.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2022 21:33

Swedish Beach Tour 5* Åhus 2022
Finaler:
Martin Appelgren/Alexander Herrmann – Simon Bohman/Jakob Molin
2-1 (25-23, 24-26, 15-10)
Sara Malmström/Klara RibomSofia Ögren/Tora Hansson
2-0 (21-17, 21-18)

Beachveckan i Åhus är avklarad och i SBT 5* kom inte mindre än 11 av de 16 semifinalspelarna från GBC. Arrangerande Slow Down Beachvolley Club hade också två semifinalister i Helene Jernbeck och Linus Isaksson, men i finalerna handlade det mesta om GBC.

– Man få bra sparring där. Något rätt gör vi väl med elitverksamheten”, säger vinnaren Martin Appelgren.

Förra årets svenska mästarinna, Sara Malmström, vann i Åhus med sin nya partner för året, Klara Ribom, för andra veckan i rad.

– Spelet har lossnat för oss nu, lagom till SM, så får vi ser hur det går där. Vi har gjort framsteg hela tiden och förra veckan släppte det ordentligt när vi fick vår första vinst, så nu tror vi ännu mer på det och därför klarade vi av det idag också, säger Malmström.

I Åhus-finalen slog de Tora Hansson/Sofia Ögren i raka, men svängiga, set.

– Det var en tuff match. Det kändes i benen att det var sista matchen. Men när adrenalinet kopplas på så glömmer man det. Vi har en bra fysik, vi har slitit på gymmet, vi orkar spela tuffa matcher och vi orkar hålla ett fysiskt och aggressivt spel hela vägen. Det tror jag är vår nyckel, säger Sara.

I herrfinalen ställdes förra årets tourvinnare Martin Appelgren/Alexander Herrmann mot Appelgrens tidigare partner Simon Bohman, nu med Jakob Molin.

– Det är alltid svårt att möta Simon. Matchbilden har hela tiden varit att vi lyckas ta ledningen och så kommer han ifatt. Han gör sin grej, det han är bra på. Vi visste att det skulle bli tufft och att vi inte kunde andas ut förrän domarna hade blåst av, säger Appelgren som den spelare han känner bäst av alla motståndare.

Han och Herrmann vann nu sin andra SBT på raken, om man räknar hemmastoppet i Göteborg som den senaste. Efter det har de spelat på Beach Pro Tour Future i Italien och Belgien. Nu vann de i Åhus.
 
– Det känns väldigt skönt. Vi har verkligen blivit utmanade hela helgen från match nummer ett. Det känns som att vi bara spelat bättre och bättre och den bästa matchen gjorde vi i finalen, säger ”Äpplet”.

– Vi vill också tacka Hasse och hela familjen (Isaksson) i Slow Down-gänget för ett grymt arrangemang i Åhus. Vi kommer tillbaka, fortsätter han.

Nu väntar Beachvolley-SM på Tylösand kommande vecka för de båda vinnarlagen.

– Ja, vem vinner SM två gånger i rad. Det är väl bara Thurinarna, så vi får väl se hur det går, säger den regerande mästarinnan Sara glatt.

– Vi ska ner och träna lite i Tylösand, och vänja oss vid vind som vi inte haft de senaste veckorna. Vi hade lite vind i Italien, men i Belgien hade vi ingen vind alls och den här veckan har det varit väldigt lite så vi hoppas på att få några pass i starka vindar. Men utöver det så känns formen bra, säger Appelgren.


Damernas resultat från Swedish Beach Tour 5* i Åhus finns här.
Herrarnas resultat från Swedish Beach Tour 5* i Åhus finns här.

Allt om Swedish Beach Tour läser man här.


Åhus vinnare ig.jpg
Foto: Slow Down Beachvolley

Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info