Hoppa till sidans innehåll

Stolthet och glädje när Beachvolley-SM 2020 hägrar

25 JUL 2020 07:00
26 juli - 2 augusti avgörs Beachvolley-SM på Tylösand. Volleyboll.se levererar förutsättningar, viktig information och nyttiga länkar inför det corona-anpassade mästerskapet.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2020 07:01

Trots att det ännu inte startat står klart att årets upplaga av Beachvolley-SM inte blir någon annan lik. Pågående pandemi gör att tävlingarna varken kan eller får bli den folkfest vi är vana vid. Samtidigt är det med glädje vi konstaterar att mästerskapet blir av. När många andra idrotter tvingats ställa in sina nationella mästerskap, har rörelsen Svensk volleyboll med gemensam kraft lyckats ställa om.

Tack vare uthållighet, förståelse och hårt arbete har spelare, föreningar, förbund och SM-arrangören BeachTravels tillsammans sett till att det blir ett svensk mästerskap i beachvolley även i år, trots de utmanande omständigheterna.

Allas ansvar - medicinskt protokoll ska följas

Mitt i känslan av glädje och stolthet är det också viktigt att komma ihåg att Beachvolley-SM 2020 genomförs under förutsättning att alla tar ansvar, såväl för sig själva som för varandra, och följer både myndigheternas rekommendationer, förbundets och arrangörens direktiv och det medicinska protokoll som tagits fram specifikt för mästerskapet.

Protokollet tar sitt avstamp i Folkhälsomyndighetens allmänna råd, men innehåller också ett ramverk baserat på förutsättningarna som råder på spelområdet på Tylösand. Samtliga deltagare uppmanas att ta del av och göra sig införstådda med innehållet innan tävlingen startar.

Protokollet kan uppdateras under SM-veckans gång. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig på volleyboll.se, via den officiella tävlingssidan!

Anpassat evenemang

I strävan efter att minimera risken för smittspridning, samt för att möta kraven från både myndigheter och det polistillstånd som tävlingen fått beviljat, vidtas en rad åtgärder som på olika sätt anpassar och skalar ner evenemanget jämfört med tidigare år.

Antalet klasser och deltagare blir färre än förra året och de många kringaktiviteterna samt läktare, tält och restaurang tas bort. Samtidigt avgränsas spelområdet av en inhägnad, genom vilken det finns en passage där arrangören kontrollerar in- och utpasseringen. För att undvika trängsel ska spelare/lag endast befinna sig på spelområdet i samband med match eller dömning av match. Efter avslutad match ska spelare och lag så snart som möjligt lämna spelområdet och återvända först när det är dags för nästa match eller dömning.

Endast deltagare välkomna

Ingen publik kommer vara tillåten på plats under mästerskapet. Anhöriga ska i möjligaste mån stanna hemma. Publik som följer tävlingarna vid inhägnaden kommer uppmanas att lämna området.

Endast deltagare är välkomna till Beachvolley-SM 2020. Med deltagare avses spelare, domare, funktionärer, coach i miniorklassen (endast en coach per lag i miniorklassen) och andra som är viktiga för tävlingarnas genomförande. Detta måste följas för att vi ska kunna genomföra SM på ett så säkert sätt som möjligt samt enligt det polistillstånd som gäller för evenemanget.

Volleykanalen streamar

Att inte kunna vara på plats för att se kompisen, syskonet, föräldern eller sitt barn spela beachvolley i SM-sanden är givetvis tråkigt. Därför har arrangören BeachTravels i samarbete med Halmstad Stadsnät och tillsammans med producerande Volleykanalen jobbat fram en enklare streaminglösning som kommer göra det möjligt att följa SM-turneringarna från ett stort antal banor hemifrån TV-soffan eller solstolen.

Målet är få till så heltäckande sändningar som möjligt och att alla klasser ska ingå med minst finalmatcher.

Sändningarna kablas ut via Volleykanalens Youtubekanal. Klicka gärna in och prenumerera på kanalen redan nu, så håller du dig uppdaterad på när sändningarna publiceras och går live!

Startfält, spelscheman & resultat

Startfält, spelscheman och resultat publiceras på respektive tävlingsklass cupsida. Du hittar samtliga cupsidor länkade längst ned i denna artikel.

Vänligen notera att både startfält och spelscheman kan ändras med kort varsel då risken för förändringar/avhopp är stora i dessa tider. Deltagare uppmanas därför att hålla sig uppdaterade via aktuell cupsida.

På cupsidorna finns också allmän tävlingsinfo för var och en av klasserna.

Tekniska möten och avprickning

Vid Beachvolley-SM 2020 hålls inga tekniska möten. Istället ska samtliga deltagande lag checka in sig dagen innan tävlingsklassen börjar spela.

Incheckningen sker digitalt via ett formulär som skickas ut via mejl senast dagen innan respektive klass startar. Formuläret kommer även kunna nås via klassernas cupsidor.

Med hopp om ett lyckat mästerskap önskar vi samtliga deltagare stort lycka till!

LÄNKAR
Allmän tävlingsinfo
Medicinskt protokoll för Beachvolley-SM 2020
Volleykanalen sänder åtta dagar i sträck
Här är startfälten - klass för klass
Anpassat Beachvolley-SM utan publik

CUPSIDOR – KLASS FÖR KLASS
Tävlingsdagar anges inom parentes.

Minior
Level 5  (2 aug)

Ungdom 
U20 Herr/Dam (26-27 juli)
U19 Herr/Dam (28-29 juli)
U18 Pojk/Flick (26-27 juli)
U16 Pojk/Flick (28-29 juli)
U15 Öppen/Flick (30-31 juli)

Senior
Herr (30 juli-1 aug)
Dam (30 juli-1 aug)
Mixed (1-2 aug)

Veteran
35+ Herr/Dam (27 juli)
40+ Herr/Dam (29 juli)
45+ Herr/Dam (1 aug)
50+ Herr/Dam (27 juli)
55+ Herr/Dam (29 juli)

 

Foto: Robert Boman

 

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info