Hoppa till sidans innehåll

Mindre tävlingar tillåts även för vuxna från 1 juni

12 MAJ 2021 20:22
Från 1 juni blir det lättnader för idrotten, meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten på en pressträff under onsdagen. Bland annat kommer även vuxna få delta i mindre tävlingar utomhus från och med aktuellt datum.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2021 20:22

Under pressträffen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de nu gällande restriktionerna, som bland annat förhindrar tävlingsverksamhet för vuxna, förlängs från tidigare aviserade 17 maj till den 1 juni. Samtidigt meddelades att det kommer fattas beslut om lättnader som träder i kraft den 1 juni, vad gäller bland annat föreskrifterna som behandlar idrottsverksamhet.

Ett av beskeden var att vuxna från och med den 1 juni tillåts delta i mindre idrottstävlingar utomhus. Ett annat var att barn och unga från och med samma datum kan delta i mindre idrottstävlingar inomhus. Sedan tidigare får barn och ungdomar födda 2002 eller senare delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus.

Detta gäller från den 1 juni

  • Tävling och match samt mindre cuper utomhus och inomhus tillåts för barn och ungdomar.
  • Sommarläger tillåts för barn och ungdomar.
  • Tävling och match i mindre skala tillåts för vuxna utomhus.
  • 500 personer tillåts i publik med anvisad plats utomhus.
  • 100 personer tillåts i publik utan anvisad plats utomhus.
  • 8 personer tillåts fortsatt i publik utan anvisad plats inomhus.
  • 50 personer tillåts i publik med anvisad plats inomhus.

Samtidigt gäller fortfarande att alla ska ta hänsyn till allmänna råd och rekommendationer om att till exempel hålla avstånd. Huruvida det går att öppna upp för nationella rankinggrundande beachvolleytävlingar från den 1 juni är ännu oklart. Förtydligande kring de olika punkterna (storleken på tävlingarna, geografiska aspekter, ålder på deltagarna osv) väntas komma från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet den närmaste tiden. Så snart det finns tydliga besked att ge kommer Svenska Volleybollförbundet publicera uppdaterad information om hur tävlingsstarten på beachvolleysäsongen kan se ut.

Observera att det även efter den 1 juni kan förekomma lokala/regionala föreskrifter som begränsar såväl barn och ungdomars som vuxnas möjligheter att tävla. Det är föreningens och spelarens ansvar att löpande hålla sig uppdaterad på vad som gäller där den verkar.

Svenska Volleybollförbundets råd och riktlinjer kommer uppdateras när Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter förtydligats.

Elittävlingar
Tävlingar på elitnivå (SBT Master samt SBT 5-Star) är undantagna från restriktionerna och kan starta som planerat. Premiärtävlingen spelas i Habo, helgen 29-30 maj. Mer info kommer.

Sverigerankingen
Som tidigare kommunicerats får sverigerankingen en delvis ny skepnad år 2021. Tidigare fanns rankingpoäng och entrypoäng. Rankingpoäng användes främst till seedning i ungdoms- och veteranklasser medan entrypoäng användes för seedning på seniortävlingar och på vissa nivåer även för att fastställa startfältet. Skillnaden blir nu att rankingpoäng försvinner helt och hållet och att entrypoäng byter namn till poäng. De fem bästa resultaten från de tio senaste tävlingsperioderna kommer att användas i alla tävlingsklasser där poäng styr seedning, samt för att fastställa startfält från trestjärniga tävlingar och uppåt (SBT Challenger, SBT Master, SBT 5-Star, SM och SBT final). Tävlingsperiod 1 2021 förlängs till dess att första tävlingshelgen genomförts för alla nivåer (2020 års tävlingsperiod 12 kommer inte att korrigeras i efterhand).

LÄNKAR
Så kan din förening arrangera beachvolleytävling för barn och unga
Riksidrottsförbundets information
Folkhälsomyndighetens information
Utrikesdepartementets reseinformation
Krisinformation.se

Foto: Robert Bohman

Skribent: Svensk Volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info