Hoppa till sidans innehåll
Foto: IBRAHEEM AL OMARI

FIVB World Tour: Tre svenska lag till Kambodja

18 FEB 2020 15:11
19-23 februari avgörs den tvåstjärniga världstourtävlingen i Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Tre svenska herrtandems utmanar i det stora och starka startfältet.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2020 15:11

Följande svenska lag är på plats i Kambodja:
David Åhman / Jonatan Hellvig (IKSU/Lidingö SK)
Martin Appelgren / Alexander Herrmann (Göteborg BC)
Martin Johansson / Alexander Annerstedt (Göteborg BC)

Att nå framskjutna placeringar är alltid svårt i World Tour-sammanhang, men den här gången är utmaningen extra stor. Då det som bekant är OS-år är startfältet osedvanligt namnkunnigt för att vara en 2 Star-turnering. Mängder av internationella topplag deltar i strävan efter att samla på sig så många poäng som möjligt i jakten på en biljett till olympiska spelen som avgörs i Tokyo 24 juli - 9 augusti.

WT-turneringen inleds på torsdag med kvalturnering där Appelgren/Herrmann och Johansson/Annerstedt utgör två av de totalt 24 lag som slåss om de sex sista platserna i huvudturneringen (main draw).

Main draw kommer bestå av totalt 24 lag och drar igång på fredag med gruppspel, där vi redan nu vet att det finns blågul representation i form av supertalangerna Åhman/Hellvig som tilldelats ett wild card. Senast duon spelade på World Tour slutade det med ett historiskt brons i enstjärniga Aspire Beach Volleyball Cup i Doha; den första svenska pallplaceringen någonsin på herrsidan i FIVB World Tour-sammanhang.

David och Jonatan vann Ungdoms-OS 2018 och ingår sedan 2019 i Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) program Talang 2022. Laget har slipat formen den senaste tiden, både på hemmaplan - Åhman i Umeå och Hellvig på Riksidrottsgymnasiet i Falköping - och utomlands. Under ett träningsläger på Teneriffa fick de sparra mot högklassigt motstånd, bland annat italienska Alex Ranghieri som tillsammans med Adrian Carambula representerade Italien vid OS i Rio de Janeiro 2016 där det blev en niondeplats.

Vi önskar våra blågula lag lycka till med veckans beachvolleybravader!

FIVB:s Facebook
FIVB:s Twitter
FIVB:s Instagram
Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info