Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rafael Vadillo

FIVB World Tour: Åhman/Hellvigs Mexikoäventyr fortsätter

28 APR 2021 11:31
Våra 19-åriga beachvolleystjärnor David Åhman och Jonatan Hellvig kliver under onsdagen in i tredje stortävlingen på lika många veckor när FIVB World Tour Cancun Hub går in på upploppet.
  • Uppdaterad: 28 APR 2021 11:31

I kraft av rankingpoängen som följde av niondeplatsen och prestationerna mot världseliten vid den fyrstjärniga WT-turneringen i Doha för en dryg månad sedan har David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK) klättrat rejält på världsrankingen. Därmed öppnas nya dörrar till de stora beachvolleyturneringarna.

Duon är inne i en extremt intensiv period som utspelar sig i Cancun, Mexiko, där hela tre 4 Star-turneringar avgörs på en och samma plats inom loppet av några få veckor. Tävlingarna går under samlingsnamnet Cancun Hub, som är den första i sitt slag. Tävlingskonceptet minimerar resandet för spelarna och möjliggör en säkrare tävlingsmiljö.

Sedan två veckor befinner sig David och Jonatan i ”bubblan” tillsammans med förbundskapten Rasmus Jonsson. Efter respass i första kvalomgången till den inledande tävlingen nådde duon en stor framgång under förra veckans andra turnering. Genom två meriterande kvalsegrar mot högklassigt motstånd - bland annat Österrikes Ermacora/Pristauz som slutade fyra i den första turneringen - säkrades avancemang till Main draw. Väl där blev det visserligen uttåg i gruppspelet efter två raka förluster, men spelet och insatserna lovade gott, inte minst med tanke på vilka som stod på andra sidan nät.

I den första gruppspelsmatchen skakade Åhman/Hellvig regerande olympiamästaren Alison och spelpartnern Alvaro Filho, som i dagsläget är trea (!) på världsrankingen. Brassarna pressades till en tresetare, där de slutligen avgick som segerare med minsta möjliga marginal (21-14, 15-21, 15-13). I den andra matchen, som var över i två raka men jämna set (21-23, 18-21) stod nederlänska världsåttorna Brouwer/Meeuwsen, världsmästare 2013, för motståndet. 

Onsdagen den 28 april får David och Jonatan en ny chans att kvala sig in i Main draw när den tredje turneringen startar. 19:00 svensk tid utmanas de av Fañe/Henriquez, Venezuela, i den första av två kvalomgångar.

Utöver den uppenbara spänningen att följa våra svenska killar så fortsätter kampen om OS-platserna när världstoppen drabbar samman i Mexiko. 

Main draw inleds fredagen den 29 april med gruppspel och fortsätter sedan med slutspel.

Under turneringarna publiceras dagliga uppdateringar på Svensk volleybolls kanaler i sociala medier. Följ också Åhman/Hellvig (@ahmanhellvigbeach) via Instagram!

Livestreaming via FIVB:s Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCHQUWveEpeO1KTkwbDn6jNA 

Startfält, resultat och spelscheman för respektive turnering hittar du via länkarna nedan: 

Turnering 3, 28 april-2 maj: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1016 

Turnering 1, 16-20 april: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1014 

Turnering 2, 22-26 april: 
https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2021/1015 

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info