Hoppa till sidans innehåll
Foto: FIVB

FIVB World Tour: Åhman/Hellvig kvalar till storturnering

07 MAR 2021 07:00
8-12 mars avgörs den fyrstjärniga världstourtävlingen Katara Beach Volleyball Cup i Doha, Qatar. Svenska talangerna David Åhman och Jonatan Hellvig, som ingår i SOK:s Topp och Talang-program, ska försöka ta sig in i Main draw.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2021 07:00

19-åringarna har skördat stora internationella framgångar de senaste åren med sin unika, svårbemästrade och spektakulära spelstil som revolutionerar idrotten och tar beachvolleyvärlden med storm. Så sent som under sensommaren/hösten 2020 bärgade David och Jonatan såväl en U20-EM-titel som ett historiskt första World Tour-guld för Sverige.

Turneringen i Doha innebär dock en helt ny prövning. Aldrig tidigare har duon tävlat på så hög nivå. Att nå framskjutna placeringar är alltid svårt i World Tour-sammanhang, men den här gången är utmaningen extra stor. Den absoluta världseliten - nio av de tio högst rankade herrlagen - är på plats för att göra upp om prispengar och viktiga poäng i jakten på OS-avancemang.

- Men det är den här typen tävlingar vi längtat efter under alla oändliga träningspass vi gjort sedan pandemin bröt ut. Vi är väldigt taggade inför turneringen och det ska bli kul att få prova vingarna mot den här typen av motstånd. Det viktigaste blir att vi vågar lita på våra koncept och vågar spela vårt spel även när pressen är som störst, det är nyckeln till både kort- och långsiktig framgång, sa coach Rasmus Jonsson, förbundskapten för Sveriges beachvolleyherrar, i en tidigare intervju med volleyboll.se.

Måndagen den 8 mars kliver Åhman/Hellvig alltså in i kvalet, där 32 lag gör upp om de blott åtta återstående platserna i Main draw (huvudturneringen). För att nå dit krävs två raka segrar mot högkvalitativt motstånd i vinna- eller försvinnamatcher.

32 lag deltar sedan i Main draw som inleds tisdagen den 9 mars med gruppspel och som sedan fortsätter följande dagar med slutspel.

Livestream via FIVB:s Youtubekanal!

LÄNKAR
Turneringssajt: Katara Beach Volleyball Cup 2021
FIVB Beach Volleyball World Tour
FIVB:s Facebook
FIVB:s Twitter
FIVB:s Instagram
FIVB:s Youtube

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info