Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rafael Vadillo

Beachvolleysäsongen 2021: Klart för helgens tävlingsstart!

04 JUN 2021 14:45
Äntligen! Efter ännu en speciell vår kan vi helgen 5-6 juni släppa lös beachvolleyns tävlingssäsong.
  • Skapad: 04 JUN 2021 14:45

Sedan tisdagen den 1 juni tillåts alla delta i mindre tävlingar och matchspel, oavsett ålder och nivå och utan restriktioner kring resande. Därmed kan nationella, rankinggrundande beachvolleytävlingar återigen arrangeras.

Beachvolleysäsongen tjuvstartade för den svenska eliten med en SBT Master i Habo 29-30 maj, men dundrar igång på allvar helgen 5-6 juni då det alltså är fritt fram för matchspel även på lägre nivå.

Det är dukat för totalt 18 rankinggrundande tävlingar runt om i landet kommande dagar. Tio av dem spelas inom ramen för Swedish Beach Tour, medan resterande åtta utgörs av fem mixed-turneringar och tre ungdomstävlingar.

Volleykanalen sänder eliten 

När beachvolleysäsongen nu startar gör den det med tävlingsperiod 1 (TP 1), som förlängts till och med 6 juni. Därefter följer TP 2 som sträcker sig mellan 7-13 juni. 2020 års TP 12 kommer inte att korrigeras i efterhand. Samtliga tävlingsperioder under 2021 finns tillgängliga här: https://www.volleyboll.se/beachvolley/tavling/tavlingsperioder2021/

För den som vill se livesänd beachvolley finns möjlighet att följa helgens elittävling i Sunne/Västra Ämtervik där Sveriges vassaste lag gör upp i Selma Spa Master, som Volleykanalen sänder via Youtube.

Spelschema och resultat från Mastertävlingen rapporteras via swedishbeachtour.se. Utvecklingen i övriga 17 tävlingar följer du via Säsongskalendern, där spelscheman och resultat från samtliga rankinggrundande turneringar rapporteras.

Protokoll och riktlinjer ska följas

Även om det sedan den 1 juni är tillåtet för alla att tävla och spela match är det viktigt att komma ihåg att pandemin fortfarande pågår och att vi alla behöver fortsätta anpassa oss. Svenska Volleybollförbundet har därför tagit fram råd och riktlinjer samt ett medicinskt protokoll som stöttning till deltagare och arrangörer. Dokumenten finns tillgängliga på den här sidan!

Handlingarna, som kan komma att uppdateras med kort varsel, appliceras på alla beachvolleytävlingar, oavsett nivå, och gäller såväl arrangerande föreningar som deltagande spelare och funktionärer. Att alla följer såväl Volleybollförbundets som myndigheternas rekommendationer och råd är en förutsättning för att turneringarna ska kunna hållas.

Avslutningsvis vill vi tacka alla spelare och föreningar för tålamodet och förståelsen som visats hittills genom pandemin, när vi som rörelse ställts inför tuffa frågor och utmaningar.

Vi önskar arrangörer och spelare lycka till med helgens beachvolleybravader!

LÄNKAR
• Riksidrottsförbundets information
• Folkhälsomyndighetens information
• Utrikesdepartementets reseinformation
• Krisinformation.se

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info