Hoppa till sidans innehåll

Beachvolley-SM: Medicinskt protokoll ska följas av alla deltagare

24 JUL 2020 09:56
Beachvolley-SM avgörs 26 juli - 2 augusti på Tylösand under förutsättning att alla deltagare tar sitt ansvar och följer det medicinska protokoll som tagits fram specifikt för mästerskapet.
  • Skapad: 24 JUL 2020 09:56

Protokollet är framtaget av Svenska Volleybollförbundet och SM-arrangören BeachTravels samt avstämt med Riksidrottsförbundet och medicinsk resurs. Samtliga deltagare förväntas följa protokollet och myndigheternas rekommendationer, både i och utanför det inhägnade spelområdet.

Innehållet tar sitt avstamp i Folkhälsomyndighetens allmänna råd, vilket bland annat innebär att deltagare:
• Som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma.
• Som får symtom under tävling omedelbart ska lämna spelområdet.
• Ska undvika onödig kontakt och vara noga med att hålla avstånd till varandra.
• Ska vara noga med god hygien; tvätta händerna ofta med tvål och rinnande vatten och/eller med handsprit.

Protokollet innehåller också ett ramverk framtaget specifikt för Beachvolley-SM 2020 och förutsättningarna som råder där. Samtliga deltagare uppmanas att ta del av och göra sig införstådda med innehållet innan tävlingen startar.

Endast deltagare välkomna

Vi upprepar tidigare information, som nu också det medicinska protokollet slår fast, att ingen publik kommer vara tillåten på plats under mästerskapet. Anhöriga ska i möjligaste mån stanna hemma. Publik som följer tävlingarna vid inhägnaden kommer uppmanas att lämna området.

Endast deltagare är välkomna till Beachvolley-SM 2020. Med deltagare avses spelare, domare, funktionärer, coach i miniorklassen (endast en coach per lag i miniorklassen) och andra som är viktiga för tävlingarnas genomförande. Detta måste följas för att vi ska kunna genomföra SM på ett så säkert sätt som möjligt samt enligt det polistillstånd som gäller för evenemanget.

Ytterligare vidtagna åtgärder

2020 års upplaga av Beachvolley-SM kan och får inte bli den folkfest vi är vana vid. Rådande virusläge, samhällssituationen och polistillståndet för SM ställer nya och höga krav på arrangemanget, och för att möta dem vidtas åtgärder som på olika sätt anpassar och skalar ner såväl tävlingarna som evenemanget i sin helhet.

Antalet klasser och deltagare blir färre än förra året och de många kringaktiviteterna samt läktare, tält och restaurang tas bort. Samtidigt avgränsas spelområdet av en inhägnad, genom vilken det finns en passage där arrangören kontrollerar in- och utpasseringen. För att undvika trängsel ska spelare/lag endast befinna sig på spelområdet i samband med match eller dömning av match. Efter avslutad match ska spelare och lag så snart som möjligt lämna spelområdet och återvända först när det är dags för nästa match eller dömning.

LÄS MER
Medicinskt protokoll för Beachvolley-SM 2020
Volleykanalen sänder åtta dagar i sträck
Här är startfälten - klass för klass
Anpassat Beachvolley-SM utan publik
Allmän tävlingsinfo

Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info