Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Beachvolley-SM - Dag 8: Mixed-SM och miniorer stängde mästerskapet med stil

02 AUG 2020 19:01
2020 års upplaga av Beachvolley-SM är till ända! Mästerskapet avslutades med att tävlingsveckans yngsta deltagare briljerade på Tylösand. Dessutom delades den sista mästartiteln ut.
  • Skapad: 02 AUG 2020 19:01

... och vilka som lade beslag på denna var inga mindre än Mårten Norman (08 Beachvolley Club) och Emmelie Viklund (IKSU), som nu kan titulera sig 2020 års svenska mästare i Mixed.

Tävlingsklassen klev ner i SM-sanden under lördagen, då gruppspelsfasen avgjordes och slutspelet hann tjuvstarta. Under söndagen nådde turneringen sedan sitt crescendo, med kvartsfinaler, semifinaler och medaljmatcher.

Norman/Viklund inledde mästerskapet med förlust, men gick därefter obesegrade hela vägen fram till guldet, även om de behövde slita rejält för det. Hela fem av duons totalt sju matcher gick till tre set.

Så var också fallet i den rafflande finalen, där Sara Malmström (Göteborg BC) och Erik Sundberg (Team Valla) stod för motståndet. Siffrorna 21-19, 17-21, 14-16 skvallrar tydligt om hur tajt det var. Genom turneringen visade Mårten och Emmelie onekligen på en såväl imponerande som användbar förmåga att ta fram det bästa hos varandra när det gäller som mest.

Prispall | Mixed-SM
1 Mårten Norman (08 Beachvolley Club) / Emmelie Viklund (IKSU)
2 Sara Malmström (Göteborg BC) / Erik Sundberg (Team Valla)
3 Finn Alden-Joyce / Malin Bergholm (Göteborg BC)
Fullständiga resultat


Foto: Robert Boman

Makalösa miniorer

Parallellt med Mixed-SM-avgörandet spelades också Miniormästerskapet, där totalt fyra klasser ingick:

• Level 5 Flickor Grön/Blå
• Level 5 Flickor Röd/Svart
• Level 5 Öppen Grön/Blå
• Level 5 Öppen Röd/Svart

Spelarna, som är under 14 år, imponerade stort och belönades alla med medalj. Resultat från var och en av klasserna hittar du via länkarna ovan.


Foto: Robert Boman

Speciella dagar att minnas

2020 års upplaga av Beachvolley-SM är därmed över. Under de åtta dagarna på Tylösand har över 20 lag korats till svenska mästare.

Tävlingarna genomfördes under speciella omständigheter och under förutsättning att alla tog ansvar, både för sig själva och för varandra. Folkfesten vi vant oss vid var tvungen att utebli. Både turneringarna och arrangemanget anpassades med självklarhet och skalades ner för att minska risken för smittspridning samt för att möta kraven från både myndigheter och det polistillstånd som beviljats.

Åtgärderna bidrog till att Beachvolley-SM 2020 inte blev någon tidigare upplaga lik. Med det sagt blev den ändå något att minnas, något att vara stolt över. Deltagarna, SM-arrangören och rörelsen i sin helhet stod tillsammans för en styrkedemonstration, som innebar både ansträngning och uppoffringar, med målet att mästerskapet skulle kunna genomföras, trots pågående pandemi. Allt för att våra spelare skulle få utöva idrotten de älskar, på den största av landets beachvolleyscener.

- Jag är glad över att tävlingarna flutit på bra och vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till att mästerskapet kunnat genomföras på ett ansvarsfullt och säkert sätt. En skön känsla att se beachvolley-Sverige vara igång igen, säger Rasmus Jonsson som leder arbetet hos arrangören BeachTravels.

- Ett på många sätt speciellt SM som vi är glada att vi alls kunde genomföra. Ett stort tack till arrangören BeachTravels och alla inblandade som såg till att spelarna - barn och unga som elit och veteraner - fick mötas i sanden och göra upp om medaljerna. Tack vare den hänsyn och förståelse som visats kunde vi fullfölja tävlingarna. Till nästa år hoppas vi att mästerskapet är tillbaka i sin vanliga, praktfulla skrud och att alla kan välkomnas till beachvolleyfesten, säger Martin Kihlström, förbundschef Svenska Volleybollförbundet.

LÄNKAR
Spelschema Senior-SM Damer
Spelschema Senior-SM Herrar
Volleykanalen sänder åtta dagar i sträck
Medicinskt protokoll för Beachvolley-SM 2020
Allmän tävlingsinfo, spelscheman och resultat

CUPSIDOR – KLASS FÖR KLASS
Tävlingsdagar anges inom parentes.

Minior
Level 5  (2 aug)

Ungdom 
U20 Herr/Dam (26-27 juli)
U19 Herr/Dam (28-29 juli)
U18 Pojk/Flick (26-27 juli)
U16 Pojk/Flick (28-29 juli)
U15 Öppen/Flick (30-31 juli)

Senior
Herr (30 juli-1 aug)
Dam (30 juli-1 aug)
Mixed (1-2 aug)

Veteran
35+ Herr/Dam (27 juli)
40+ Herr/Dam (29 juli)
45+ Herr/Dam (1 aug)
50+ Herr/Dam (27 juli)
55+ Herr/Dam (29 juli)

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info