Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Beachvolley-SM - Dag 6: Två mästarlag korade - semifinalklart i Senior-SM

31 JUL 2020 23:46
Vilken dag! Nästintill optimala förutsättningar vädermässigt, mängder av högdramatiska macher och ytterligare två mästartitlar utdelade. Den femte dagen av Beachvolley-SM 2020 hade det mesta.
  • Uppdaterad: 31 JUL 2020 23:46

Under fredagen korades veckans yngsta svenska mästare när U15-klassen nådde sitt avgörande.

I den öppna klassen vanns guldet av Albin Eiderhed / Ted Zethson (Habo Wolley) som besegrade Lucas Olanders / Valdemar Mjörnheim (Södertelge VBK) med 21-18, 21-19 i finalen.

- Det känns jättecoolt att vi är svenska mästare! Vi hade många roliga matcher längs vägen till guldet och nu i finalen blev det tajt. Motståndarna hade en trepoängsledning i slutet av andra set, men vi lyckades vända tack vare bra servar och mycket positiv energi, säger Albin och Ted, som inte förlorade ett enda set under hela mästerskapet.

Bronset gick till Bruno Fridström (08 Beachvolley Club) / Alex Jonsson (Södertelge VBK).


Foto: Robert Boman

Flickornas U15-final vanns av Emilia Saxne och Moa Ekberg (Kronan VBK) i kamp med Alicia Wigardtsson / Matilda Tjernqvist (Habo Wolley) som besegrades med 21-8, 21-16.

- Känslan är fantastisk! Första set spelade vi jättebra och pressade hela tiden. Andra set gick det sämre, vi låg under med 8-13, men vi bara bestämde oss för att vi inte ville ha ett tredje set och lyckades vända starkt, säger guldmedaljörerna efter prisutdelningen.

För Emilia var det här veckans andra SM-medalj. I U16-SM slutade hon på andra plats i lag med Philippa Tinnert (Engelholms VS).

Bronset i U15-SM för flickor gick till Thea Andersson / Matilda Kurti (Malmö VK).


Foto: Robert Boman

Mästarna utslagna

För den svenska beachvolleyeliten var fredagen minst sagt hektisk. Gruppspelet avslutades under förmiddagen, slutspelet inleddes vid lunch, och när kvällen väl gjorde sitt intåg hade det en gång 64 lag starka startfältet skoningslöst gallrats ned till de åtta tandems som nu står redo att kliva in seniorklassen finaldag, lördag.

Noterbart är bland annat att de regerande svenska mästarna är utslagna på både dam- och herrsidan. Linus Tholse / Viktor Jonsson tvingades kapitulera mot Alfred Brink / Joel Andersson i två raka set i vad som på förhand utgjorde en av de mest högoktanika kvartsfinaldrabbningarna. Sofia Wahlén / Tadva Yoken, fjolårsmästarna på damsidan, fick i sin tur se sig besegrade av Sigrid Simonsson och Tora Hansson, även det i kvartsfinal.

Junior-SM-mästarna från i måndags, Isabelle Reffel / Filippa Brink, visar fortsatt god form och är med i racet om mästartitlarna. En annan ung och högst talangfull duo som aspirerar på SM-guld är David Åhman / Jonatan Hellvig. De SOK-backade Ungdoms-OS-mästarna imponerade stort under dagen och ser ut att hungra efter ett första SM-guld i seniorsammanhang.

Lördagens semifinaler ser ut som följer (seedning inom parentes):

Senior-SM | Damsemifinaler
Hanna Hellvig / Sara Cavretti (8) vs Sigrid Simonsson / Tora Hansson (4)
Susanna Thurin / Kristina Thurin (1) vs Isabelle Reffel / Filippa Brink (11)

Senior-SM | Herrsemifinaler
Jakob Molin / Tobias Helbig (9) vs Joel Andersson / Alfred Brink (5)
Peter Lundgren / Jakob Tegenrot (6) vs Jonathan Hellvig / David Åhman (1)

Uppmaningen: Kom inte hit!

När helgen och Senior-SM:s finaldag nu är här påminner vi om att endast spelare och funktionärer får delta i 2020 års upplaga av Beachvolley-SM. Publik är inte välkommen på plats, utan hänvisas istället till Volleykanalens sändningar på Youtube!

Om folk inte respekterar detta kan tävlingarna komma att avbrytas på stående fot, mitt under pågående matcher. Att avbryta spelet är ingen åtgärd som eftersträvas, det skulle framför allt drabba spelarna. Samtidigt tvekar inte arrangören att gripa in för att mästerskapet ska kunna genomföras på ett säkert sätt. I mångt och mycket är det med andra ord upp till de anhöriga om deras barn, syskon, föräldrar och kompisar ska få möjligheten att tävla i SM-sanden.

Det är viktigt att alla förstår att Beachvolley-SM 2020 arrangeras för spelarnas skull, för att de ska få utöva idrotten de älskar och delta i de svenska mästerskapen, som varit deras stora mål ända sedan förra årets upplaga avslutades. Årets Beachvolley-SM arrangeras inte för att anhöriga ska kunna vara på plats och se sina nära och kära spela.

Två dagar återstår av SM, och det gäller att vi tillsammans håller i det här hela vägen fram till att sista boll är spelad på söndag eftermiddag. Tack för din insats och förståelse!

LÄNKAR
Spelschema Senior-SM Damer
Spelschema Senior-SM Herrar
Volleykanalen sänder åtta dagar i sträck
Medicinskt protokoll för Beachvolley-SM 2020
Allmän tävlingsinfo, spelscheman och resultat

PRISPALL 31/7
U15-SM | Flickor
1 Emilia Saxne / Moa Ekberg (Kronan VBK)
2 Alicia Wigardtsson / Matilda Tjernqvist (Habo Wolley)
3 Thea Andersson / Matilda Kurti (Malmö VK)
Fullständiga resultat

U15-SM | Öppen
1 Albin Eiderhed / Ted Zethson (Habo Wolley)
2 Lucas Olanders / Valdemar Mjörnheim (Södertelge VBK)
3 Bruno Fridström (08 Beachvolley Club) / Alex Jonsson (Södertelge VBK)
Fullständiga resultat

CUPSIDOR – KLASS FÖR KLASS
Tävlingsdagar anges inom parentes.

Minior
Level 5  (2 aug)

Ungdom 
U20 Herr/Dam (26-27 juli)
U19 Herr/Dam (28-29 juli)
U18 Pojk/Flick (26-27 juli)
U16 Pojk/Flick (28-29 juli)
U15 Öppen/Flick (30-31 juli)

Senior
Herr (30 juli-1 aug)
Dam (30 juli-1 aug)
Mixed (1-2 aug)

Veteran
35+ Herr/Dam (27 juli)
40+ Herr/Dam (29 juli)
45+ Herr/Dam (1 aug)
50+ Herr/Dam (27 juli)
55+ Herr/Dam (29 juli)

 

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info