Hoppa till sidans innehåll
Foto: FIVB

Beach Pro Tour: Tajt förlust i sista kvalmatchen för David och Jonatan

25 MAJ 2022 18:47
Beachvolleyvärldens ”grand old men” Herrera/Gavira visade att gammal är äldst i kvalet mot David Åhman och Jonatan Hellvig.
15-13 i tredje set gör att svenskarna har spelat färdigt för den här gången.
VM nästa!
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2022 18:47

Efter segern på Beach Pro Tour Challenge i söndags var det under onsdagen kval till Beach Pro Tour Elite som gällde, där hela världseliten väntar i main draw.

Men Åhman/Hellvig får snällt vänta på chansen att möta världslag som till exempel OS-guldmedaljörerna Mol/Sörum, Norge, flerfaldiga världstourvinnarna Cherif/Ahmed, Qatar, och ex-världsmästarna Brouwer/Meeuwsen, Nederländerna.

David och Jonatan vann under onsdagen den första kvalmatchen i Ostrava, Tjeckien, utan problem. 21-13, 21-18 mot värdnationens Kufa/Waber.

Men mot Herrera/Gavira, som varit med på World Tour i två decennier, blev det tufft i en jämn match där lagen följdes åt hela vägen i alla tre seten. Spanjorerna tenderade att ligga någon eller två poäng före och visade ett rutinerat lugn.

– Förutom första set så var vi riktigt bra i sideout. Tyvärr fick vi inte tag i Herrera med vårt block/försvar och skulle ha testat Gavira mycket mer. Spanjorerna gjorde en bra match, men med ett något bättre poängspel så hade vi tagit dem, menar Åhman/Hellvig-coachen Rasmus Jonsson.

Därmed blir det spanjorerna som går till main draw, jämte Seidl/Waller, Österrike, Bourne/Crabb, USA, och Nicolai/Cottafava, Italien.

För Åhman/Hellvig blir det nu en kort tävlingspaus innan Beachvolley-VM startar i Rom, Italien, 10 juni.


Resultaten i Ostrava finns här.

Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info