Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman I år användes sammanlagt 34 banor under de åtta SM-dagarna. Nu blir det fler Beachvolley-SM på Tylösand.

Beach-SM: Klart med Tylösand även kommande två år

10 AUG 2022 15:17
Efter fem år med stark utveckling av SM på Tylösand är det nu klart att evenemanget arrangeras där även kommande två år.
"Vårt mål är att leverera ett riktigt häftigt beachvolleyevenemang till alla", säger Rasmus Jonsson på arrangören BeachTravels.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2022 15:17

Sedan 2018 har Beachvolley-SM spelats på Tylösand i Halmstad med BeachTravels som arrangör. Evenemanget har sedan övertagandet, trots pandemin, utvecklats enormt. Bland annat gar antalet deltagande lag ökat från 401 år 2017 till 617 år 2022.

– Rasmus och alla involverade i BeachTravels har gjort ett suveränt jobb. Utvecklingen av evenemanget har varit fantastisk och Beachvolley-SM har verkligen blivit en mötesplats och ett nav för svensk beachvolley som betyder mycket för sporten, föreningar och spelare. Det här är självklart ett värdefullt samarbete för svensk volleyboll i allmänhet och svensk beachvolley i synnerhet, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Femårsavtalet har nu löpt ut. Nu är det klart att det blir en förlängning över ytterligare två år, 2023 och 2024.

– Med tanke på den utveckling som evenemanget haft, trots den stora påverkan som pandemin hade, så känns det fantastiskt bra att förlänga med två år. Vi vet att Rasmus och de andra i BeachTravels vill fortsätta att utveckla evenemanget och från förbundets sida ser vi verkligen fram emot att fortsätta bygga vidare under ytterligare två år, säger Dahl.

I år, 2022, spelades 29 klasser i Beachvolley-SM.

– Vi ser fram emot att göra SM så bra vi kan under de kommande åren. Vårt mål är att leverera ett riktigt häftigt beachvolleyevenemang till alla, från våra yngsta beachvolleyhjältar till de äldsta, säger Jonsson.

Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info