Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

U20-EM: Starkt gruppspel från juniorlandslagen

09 JUL 2021 20:11
De två blågula tandems som är på plats i Turkiet har stått för ett imponerande gruppspel och slutat på andra plats i respektive grupp. Imorgon väntar slutspel och volleyboll.se ger er förusättningarna.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2021 20:11

Mycket starkt, och förvillande likt, ja de två svenska lagen har alltså gjort likadana resor genom gruppspelet. Efter att ha vunnit sina två inledande matcher blev det till slut förlust i gruppfinalen mot Portugal för Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK) och Hampus Ekstrand (Floby VK), respektive Ukraina för Line Andersson (Habo Volley) och Cecilia Malm (Lidingö SK). Dessförinnan hade lagen alltså inlett med dubbla vinster, Hölting Nilsson/Ekstrand besegrade Bulgarien och Litauen medan Andersson/Malm avfärdade Serbien och Turkiet.
 
- Vi har spelat bättre och bättre för varje match. I dagens gruppfinal mot Portugal hade vi tyvärr en hel del stolpe ut och skulle lika gärna kunna ha vunnit med 2-0. Jacobs hårda anfall och Hampus andrabollar och block har firat stora triumfer, säger herrcoach Rasmus Jonsson. Vi möter Frankrike i första slutspelsomgången och det är ett riktigt bra lag. Deras högerspelare kom 5:a i 1-star i Sofia tidigare i år, så det ska bli en kul utmaning, avslutar Jonsson.
 
- Efter en heroisk vändning i öppningsmatchen mot Serbien vann vi mer komfortabelt mot Turkiet. Dagens match mot Ukraina var en bra match mot motstånd av yttersta kvalite och vi går in i slutspelet med stigande formkurva mot Schweiz, där ena halvan av laget stod i U20 EM-final förra året, säger damernas coach Per-Erik Dalqvist.
 
 
För Hölting Nilsson/Ekstrand väntar nu alltså Frankrike i 16-delsfinal kl 10.30 svensk tid, vid vinst väntar Tyskland i åttondelsfinal.
På damsidan är det Schweiziskt motstånd som väntar i 16-delen. Vinst där skulle innebära åttondel mot det andrarankade holländska laget.
Foto: CEV
 
U20-EM
Plats: Izmir, Turkiet
Datum: 8-11 juli
Sveriges representanter:
• Line Andersson (Habo Volley) / Cecilia Malm (Lidingö SK)
• Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK) / Hampus Ekstrand (Floby VBK)
Coacher: Per-Erik Dalqvist (damer) och Rasmus Jonsson (herrar)
Internationell domare: Kristian Lund
Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info