Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mert Bulent Ucma TVF

U20-EM: Många lärdomar från Izmir

10 JUL 2021 20:38
Mästerskapet är över för de svenska beachvolleytalangerna, som tar med sig fina prestationer och samtidigt många lärdomar för framtiden.
  • Skapad: 10 JUL 2021 20:38

U20-EM samlade 64 (32 dam + 32 herr) av Europas bästa lag med spelare under 20 år. De två svenska lagen på plats, Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK) och Hampus Ekstrand (Floby VK) samt Line Andersson (Habo Volley) tillsammans med Cecilia Malm (Lidingö SK) fick båda se sig besegrade i 16-delsfinal och slutar därmed på plats 17 i turneringen. 
 
Damernas coach Per-Erik Dalqvist:
- Tjejerna stod för en riktigt stark insats mot fjolårs silvermedaljörerna Schweiz. Vi bjuder på veckans bästa spel där utvecklingen har gått spikrakt uppåt i match efter match. Tyvärr räcker det inte till mot de mer rutinerade motståndarna. 0-2 (17-21, 19-21) avslutar denna turnering. När besvikelsen över att förlora lagt sig ska vi ändå vara nöjda med vad vi åstadkommit. Ukraina (med guld i U18 förra året samt brons i årets U22) samt Schweiz (förra årets silvermedaljörer från U20) var bättre, men vi slår stora volleybollnationer som Serbien och Turkiet i ett stekande hett Izmir, avslutar coach Per-Erik Dalqvist.
 
Herrcoach Rasmus Jonsson om helgen:
- Frankrike servade tyvärr sönder oss och vårt mottag/pass var inte tillräckligt bra. Om vi sammanfattar turneringen så håller våra bästa grejer väldigt hög nivå. Tyvärr har vi gjort för många misstag för att gå riktigt långt. Men Jacob har tre år kvar i den här klassen och Hampus 1 år. Med mer kvalitetsträning så kommer de här killarna bli riktigt bra, de har en väldigt stor potential. Aldrig förr har vi haft ett juniorlag som har en snittlängd på över 2 meter, vilket lovar gott inför framtiden och större uppdrag.
 
Vi tackar lagen och coacher för deras insatser!
 
U20-EM
Plats: Izmir, Turkiet
Datum: 8-11 juli
Sveriges representanter:
• Line Andersson (Habo Volley) / Cecilia Malm (Lidingö SK)
• Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK) / Hampus Ekstrand (Floby VBK)
Coacher: Per-Erik Dalqvist (damer) och Rasmus Jonsson (herrar)
Internationell domare: Kristian Lund
Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info