Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pim Waslander Jonatan Hellvig anföll som en kung under andra dagens spel i King Of The Court i Doha.

King Of The Court: Ny guldboll för Åhman/Hellvig, nu i semi

07 JAN 2022 00:00
Även den andra dagen slutade med seger i gruppen för Åhman/Hellvig, vilket betyder spel i semifinalsrundan under fredagen.
”Kul att kunna vinna guldbollen idag igen”, säger Jonatan Hellvig.
Thurin/Thurin fick en tuff start och får spela återkval.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2022 00:00

För Tina och Sanna Thurin blev det fjärde plats i sin grupp. Ett lag fick förhinder så gruppen  fick spelas med fyra lag istället för normala fem. De svenska tjejerna får nu spela återkval.

– Vi kom över till kingsidan flera gånger men väl där lyckades vi inte sideouta. Ny chans idag när vi fightas om en semifinalplats med länderna Spanien, Frankrike, Slovakien/Tjeckien. Vi är taggade, säger Tina Thurin.

Thurin spelar igen 14:10 svensk tid under fredagen.

Sanna Thurin KOTC Doha 22.jpg
Sanna Thurin under King Of The Court i Doha. Foto: Pim Waslander

David Åhman och Jonatan Hellvig upprepade bedriften från första dagen, det vill säga vann gruppen efter seger i den avgörande tredje omgången.

– Idag var prestationen betydligt bättre än igår. Servemottagningsanfallet var den stora skillnaden och det är skönt att det har lossnat på riktigt, säger coachen Rasmus Jonsson.

Guldboll går till vinnaren i gruppen och betyder att man kan använda den när man förlorar en boll i nästa runda. Den bollen blir då en så kallad ”wash” vilket betyder att ingen får poäng. David och Jonatan använde sin guldboll från igår i dagens spel, och kan använda den nya guldbollen i semifinalspelet under fredagen.

– Vi spelade bättre och mycket jämnare idag än igår. Det blir så kul att spela när man får vara på kungsidan så vi hoppas kunna fortsätta i den här takten i semifinalen imorgon, säger Jonatan Hellvig.

Åhman/Hellvig spelar sin semifinalrunda 16:50 under fredagen.

Det är King Of The Court-finalen som spelas i Doha, Qatar. King Of The Court är en annorlunda och snabbare spelform än den vanliga, och står helt utanför det ordinarie rankingsystemet.

I Doha spelas nu finalen för 2021:s tour där deltävlingar tidigare spelats i Hamburg, Tyskland, och Utrecht, Nederländerna. Åhman/Hellvig deltog inte i Hamburg, men vann deltävlingen i Utrecht i augusti.


Resultat och spelschema finns här.

Viaplay sänder King Of The Court-finalen här.

Tävlingen streamas också på YouTube här.270838711_603540634278949_2748355859252077711_n.jpg
Tiderna är lokala. Start 16:50 svensk tid.


Jonatan passar KOTC Doha 22 dag 1.jpgJonatan Hellvig passar under första dagens spel av King Of The Court-finalen i Doha. Foto: Pim Waslander

Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info