Hoppa till sidans innehåll
Foto: CEV Sara Cavretti och Sofia Wahlén i aktion under torsdagens spel i Continental Cup.

Continental Cup: Hit men inte längre för de svenska damerna

06 MAJ 2021 18:15
På damsidan är Sverige utslaget ur Continental Cup efter förluster i gruppspelet mot Österrike och Norge under torsdagen. "Synd att vi inte fick till det", säger Sara Cavretti. En match återstår dock – mot Slovakien i morgon.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2021 18:15

Det är besvikna men ändå fortfarande taggade svenska landslagstjejer som summerar dag 1 i Continantal Cups fas 2-spel i Baden, Österrike.

– Vi vill helst spela nu. Igen. Så känns det, säger Sara Cavretti.

Hon och partnern Sofia Wahlén inledde dagen med förlust mot tävlingens toppseedade lag Schützenhöfer/Plesiutschnig i raka set. Sanna och Tina Thurin bjöd upp till dans i första set och det stod 21-21, men även de föll i två raka mot Strauss/Strauss. Segern gick därmed till Österrike.

– Varken vi eller Thurins var helt vana vi matchsituation, men vi jobbade in oss. Det var en del servemiss och sådant onödigt. Vi hade bitvis bra spel men alldeles för stora tapp, menar Sara.

Eftersom Norge förlorade sin match mot Ukraina väntade under eftermiddagen nordiskt derby om 3:e-platsen i gruppen och därmed en vinna-eller-försvinna-situation för båda länderna.

Cavretti/Wahlén gjorde en klart bättre match än på förmiddagen, speciellt på försvarssidan, men föll mot Hjortland/Helland-Hansen med 21-18, 21-19.

Thurinarna däremot knep ett långt förstaset med 30-28 innan Lunde/Olimstad tog nästa två relativt klart: 21-13, 15-8.

– Thurins gjorde en otroligt bra försvarsmatch mot Norge. Men vilken tuff lottning vi fick. Österrike och Norge. Jag önskar att vi hade haft lite mer matchvana. Nu vill vi bara möta dem igen, säger Sara.

Men det får de inte. Sverige är utslaget ur Continental Cup där fem av de åtta lagen i Baden går till finalspelet i Haag, Holland, om en månad.

Under fredagen väntar ändå en placeringsmatch för Sverige, den om 7:e plats och motståndare blir Slovakien.

– Det ska faktiskt bli skitkul att spela en placeringsmatch i morgon. Vi ska scouta Slovakien ikväll och ta lite revansch i morgon, säger Cavretti.

Samtliga resultat i Continental Cup fas 2 i Baden finns här.

Arrangören streamar via sin YouTube-kanal här.

Det svenska herrarna spelar sin fas 2 i Madrid och inleder sitt spel under fredagen.

image_72192707.JPG

Det svenska beachvolleylandslaget i Baden, Österrike: Systrarna Sanna och Tina Thurin flankeras av Sara Cavretti och Sofia Wahlén.

Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info