Hoppa till sidans innehåll

Svenska damerna laddar för OS-kval

07 JUN 2019 10:17
Nu till sommaren spelar beachlandslagen OS-kval och först ut är de svenska damerna! I helgen bär det av till Serbien för Thurin/Thurin och Nilsson/Ögren och vi checkade in med förbundskaptenen Petter Jonsson inför kvalspelet.
  • Skapad: 07 JUN 2019 10:17

2020 öppnar Tokyo upp för de olympiska spelen och inom beachvolleyn väntar det första kvalmomentet nu till sommaren. OS-kvalets första del, även kallat Continental Cup inleds för svensk del i Serbien den 8-9 juni för damerna samt i Grekland den 22-23 juni för herrarna. Förbundskapten Petter Jonsson åker till Novi Sad i Serbien med de två uttagna lagen Thurin/Thurin och Nilsson/Ögren. Vi stämde av läget inför helgens OS-kval.

Hur har våren sett ut för de två kvalande lagen och hur ser status ut just nu?
- Båda lagen var med på landslagslägret i Fuerteventura, spelade 1-star i Göteborg samt har varit träningsläger i Portugal. Därefter var Thurins med och sparrade mot våra duktiga juniorer i Falköping under en helg. 

Målsättningen är att vara en av de två som tar sig vidare ur gruppen, hur skulle du ranka motståndarna Albanien, Israel och hemmanationen Serbien?
- På förhand så ser Serbien starkast ut, hemmanation och allt, tätt följt av Israel och Albanien. Det kommer bli tufft, men vi har absolut chans att gå vidare!

Om du ser till de två lagen, vad blir det viktigaste för dem att fokusera på under de två tävlingsdagarna? 
- Nycklarna för båda lagen, blir att fortsätta leverera bra servemottagning/pass. Det kommer ta oss långt!

Matcherna i Serbien är det första kvalmomentet av tre. För att ta sig till sommarspelen 2020 gäller det att ta sig förbi tre delmoment i kvaltävlingen som avslutas i juni 2020 eller att kvalificera sig utifrån rankingpoäng från världstourtävlingar.

Vill ni följa damernas OS-kval närmre? Se till och följ Swedish Beach Tour på Instagram där tvillingarna Thurin visar hur de förbereder sig inför helgen samt tar oss bakom kulisserna i Serbien!

LANDSLAGSPROGRAM DAMER
1-3 mars: Testläger, Falkenberg.
Andra halvan av mars: Utlandsläger, Fuerteventura 
Maj/juni: Träningsläger som förberedelser inför OS-kval
8-9 juni: OS-kval, Novi Sad, Serbien
November: Testläger, Falköping

Foto: Johanna Svensson och Robert Boman.

Skribent: Johanna Alba
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info