Hoppa till sidans innehåll

Sportkanalen sänder U20-EM

31 MAJ 2019 11:29
27-30 juni spelas U20-EM i beachvolley på Beach Center i Göteborg. Nu kan vi även presentera att det historiska mästerskapet kommer att sändas på Sportkanalen!
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2019 11:29

I slutet av juni spelas det allra första europeiska mästerskapet i beachvolley på svensk mark. Beach Center i Göteborg, som tidigare i våras skrev svensk beachvolleyhistoria med den första världstourtävlingen på svensk mark, står återigen som värd tillsammans med Göteborg Beachvolley Club och Svensk Volleyboll. Mästerskapet är mindre än en månad bort och nu kan vi presentera att Sportkanalen går in och sänder delar av det historiska mästerskapet.

- Det känns väldigt roligt att vi nu kan dela det historiska mästerskapet med ännu fler och visa upp vår fantastiska sport tillsammans med Sportkanalen. Det är ett viktigt steg i att få beachvolleyn att växa ännu mer, säger Sandra Krook, projektledare för arrangörsföreningen Göteborg Beachvolley Club.

Några av Europas mest talangfulla unga beachvolleyspelare kommer att göra upp om EM-guldmedaljerna under en helg i Göteborg. Mästerskapet inleds under torsdagen och finalmatcherna går av stapeln under söndagen. Sportkanalen kommer att sända totalt 10 matcher från centercourt med start med lördagens kvartsfinaler. Även söndagen och semifinalerna samt finalerna kommer att sändas.

- Det känns jättekul att få sända U20-EM i sommar, och samtidigt bredda vårt redan breda utbud av sport i Sportkanalen med ytterligare ett mästerskap, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More.

Adrian Norrby, volleybollförbundets projektledare för mästerskapet, gläds åt att kunna visa upp beachvolley för den bredare publiken.

- Intresset för sporten växer vilket detta är ett tydligt bevis på och jag hoppas att ännu fler nu kommer ta del av det grymma spel vi kommer få se från Beach Center under den sista helgen i juni, avslutade Norrby.

U20-EM
27-30 juni
Beach Center Kviberg, Göteborg
Följ det officiella Facebookevenemanget för senaste nytt om mästerskapet.

 

 

Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info