Hoppa till sidans innehåll
Foto: FILIP MULDER

Petter ny förbundskapten för damlandslaget i beachvolley

23 JAN 2019 10:22
När förbundskaptensrollen återinförs för damlandslaget i beachvolley är det tidigare landslagstränaren Petter Jonsson som får det ärofyllda uppdraget.
  • Skapad: 23 JAN 2019 10:22

- Det känns spännande, coachmässigt måste det här vara det roligaste jobbet som finns i beachvolley-Sverige! Jag är spänd på att ta mig an uppgiften och ser fram emot att komma igång, säger Petter till volleyboll.se.

Ismo Peltoarvo, landslagsansvarig förbundschef vid Svenska Volleybollförbundets Riksträningscentrum:
- Vi håller på att utveckla landslagsprogrammet i beachvolley. En viktig komponent i det arbetet är att tillsätta ansvariga och kunniga förbundskaptener med centrala roller nära spelargrupperna. Petter brinner för beachvolley och dess utveckling och har haft landslagsuppdrag både som spelare och tränare med goda resultat. Jag är glad att vi knyter honom till oss.

Petter Jonsson har en lång och gedigen spelarkarriär i bagaget. På meritlistan finns bland annat flera framträdanden i den blågula landslagströjan, en hel hög SM-medaljer - varav två guld på seniornivå - samt utmärkelsen som Årets spelare inom svensk beachvolley. På senare år har Karlskronasonen också agerat landslagscoach för svenska ungdomslandslag vid flera internationella mästerskap.

Sverige hade ett minst sagt framgångsrikt 2018 i sanden. På herrsidan fick vi se supertalangerna David Åhman och Jonatan Hellvig dansa hem både U18-EM och Ungdoms-OS, medan det på damsidan blev hela tre pallplatser på FIVB World Tour, beachvolleyns världstour.

2019 ser också ut att kunna bli riktigt spännande. I april avgörs för första gången någonsin en världstourtävling på svensk mark. Under påskhelgen, 18-21 april, invaderas Göteborg av både världselit och blågula tandems. Två månader senare skrivs ytterligare ett kapitel svensk beachvolleyhistoria, och det är återigen Göteborg och Beach Center som står arena för skådespelet. 27-30 juni agerar nämligen Göteborg Beachvolley Club och Svenska Volleybollförbundet arrangörer för U20-EM!

Damlandslagets bruttotrupp för beachvolleyåret 2019 släpps de närmaste dagarna.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info