Hoppa till sidans innehåll

Damernas förbundskapten inför den historiska tävlingen

09 APR 2019 14:14
Nästa vecka är det dags för den historiska världstourtävlingen i beachvolley från Beach center i Göteborg. Vi tog tempen på damernas förbundskapten Petter Jonsson inför den allra första världstourtävlingen på svensk mark!
  • Uppdaterad: 09 APR 2019 14:14

I slutet på januari presenterades han som förbundskapten för damernas beachlandslag och nu väntar den första stora tävlingen i sin nya roll för Petter Jonsson. En tävling som dessutom är den första av sitt slag på svensk mark. Nästa vecka spelas nämligen den första världstourtävlingen i Sverige när Beach Center i Göteborg öppnar upp portarna för beachvolleyspelare från 25 olika länder. 

Det är fyra svenska damlag i main draw i Göteborg då Tadva Yoken/Sofia Wahlen, Kristina Thurin/Susanna Thurin, Camilla Nilsson/Sofia Ögren och Sigrid Simonsson/Hanna Hellvig samtliga tar en direktplats i turneringen. Det sistnämnda laget är en ny konstellation som förbundskaptenen ser fram emot att följa.
- Det är väldigt jämnt bland lagen och riktigt kul att vi just nu har så många bra spelare. Det blir spännande att se hur hemmahoppet Sigrid Simonsson och vår unga talang Hanna Hellvig spelar ihop. Jag vet att alla våra Main Draw-lag har tränat hårt i vinter och ska bli roligt att följa dem mot internationellt motstånd.

Det är bråda tider för Petter Jonsson. Förutom den första turneringen som förbundskapten, som dessutom alltså spelas på svensk mark, ska Petter bli pappa för första gången när som helst. När dam- och herrlandslaget nyligen hade läger i Fuerteventura stannade Petter på svensk mark för att invänta storken.

- Jag försvarade själv fanan på hemmaplan genom att jag ska bli pappa för första gången, så i min frånvaro var Mattias "Matte" Magnusson, landslagsledare, på plats. Lägret där blev toppen med bra väder, perfekta förutsättningar och ett riktigt bra gäng som körde hårt under Mattes ledning!

Utöver världstourtävlingen rymmer landslagsprogrammet bland annat OS-kval under sommaren och förberedelserna för det blågula beachvolleyåret är igång sedan en tid tillbaka.

- Först hade vi fyslägret i Stockholm som inkluderade två-dagars bollträning och därefter lägret på Fuerteventura. Efter Göteborg så väntar tävlingar och förberedelser inför Continental Cup 8-9 juni, förklarade Petter.

Förväntningarna inför nästa veckas världstourtävlingen har förbundskaptenen på det klara.

- Jag tror på massa bra matcher där spelarna får utvecklas mot internationellt motstånd. Jag förväntar mig även, och tror på, riktigt bra spel från landslagsspelarna. 

Turneringen startar nästa torsdag, den 19 april, med kvalspel innan main draw drar igång under fredagen.

Vill du vara funktionär under den första världstourtävlingen i beachvolley på svensk mark? Kontakta This is a mailto link för mer info!

Här finns fullständiga listor över deltagande damlag.
Här finns fullständiga listor över deltagande herrlag.
Här kan ni anmäla er till det officiella eventet på Facebook.
Här har GBC samlat all info ni behöver kring mat, boende och andra praktiska saker såväl som spelschema med mera.
FIVB´s officiella turneringssajt.
CEV’s officiella turneringsajt.

Foto: Filip Mulder & beachlandslaget.

Skribent: Johanna Alba
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info