Hoppa till sidans innehåll

Åhman/Hellvig i Turkiets tvåstjärniga världstourtävling

17 MAJ 2019 10:31
Under fredagen börjar main draw i Aydin Masters, den tvåstjärniga världstourtävlingen i Turkiet, och bland de medverkande hittar vi svenska framtidshoppen David Åhman/Jonatan Hellvig.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2019 10:31

Efter att ha tagit sig till kvartsfinal i den historiska världstourtävlingen i Göteborg i påskas har Åhman/Hellvig laddat om. Bland annat har de vässat formen genom träningsläger i Praia Da Rocha med landslagstränaren Rasmus Jonsson och flertalet spelare ur Sverigeeliten.

Nu i veckan bar det av till Turkiet och en ny världstourtävling. Göteborgs One Star har bytts till Aydins Two Star och ännu tuffare motstånd. Den unga svenska duon togs med wild card in direkt i main draw vilket inleds under fredagen. Coach Rasmus Jonsson berättar mer;

- Vi spelar klockan 13.20 svensk tid idag mot det högst seedade turkiska laget Mermer/Özbek. Vi har mött Mermer en gång tidigare och då förlorade vi. Det är bara riktigt tuffa lag med i den här tävlingen, men det är samtidigt väldigt kul att få testa vingarna på en nivå vi inte varit på tidigare.

Hemmaduon Mermer/Özbek är fjärderankade i den starka gruppen och vid vinst väntar ännu tuffare motstånd.

- Skulle vi lyckas vinna första matchen väntar förmodligen nian i OS, Alex Ranghieri från Italien. Det säger lite om vilken nivå det är på tävlingen, fortsatte Jonsson.

13:20 är alltså starttiden för Åhman/Hellvig när main draw inleds under fredagen. Information om streaming finns inte tillgängligt i dagsläget men uppdateras i artikeln om det skulle dyka upp.

Mer information om Aydin Masters.

Skribent: Johanna Alba
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info