Hoppa till sidans innehåll

Herrlandslaget beachvolley


Framtiden ser ljus ut för herrarnas beachvolleylandslag och närmast väntar ett spännande 2019 för nytillträdde förbundskaptenen Rasmus Jonsson och hans lag.

Sverige hade ett minst sagt framgångsrikt 2018 i sanden. På herrsidan fick vi se supertalangerna David Åhman och Jonatan Hellvig dansa hem guldmedaljer i både U18-EM och på Ungdoms-OS. Duon, som återfinns i herrlandslagstruppen, antogs också nyligen till SOK-programmet Talang 2022. På damsidan blev det i sin tur hela tre pallplatser på FIVB World Tour, beachvolleyns världstour under det gångna året.

2019 ser också ut att kunna bli riktigt spännande. I april avgörs för första gången någonsin en världstourtävling på svensk mark. Under påskhelgen, 18-21 april, invaderas Göteborg av både världselit och blågula tandems. Två månader senare skrivs ytterligare ett kapitel svensk beachvolleyhistoria, och det är återigen Göteborg och Beach Center som står arena för skådespelet. 27-30 juni agerar nämligen Göteborg Beachvolley Club och Svenska Volleybollförbundet arrangörer för U20-EM!

Och i sommar väntar alltså OS-kval för de svenska beachvolleylandslagen. Herrarnas kval inleds i slutet av juni i Grekland där de ställs mot Turkiet, Grekland och Kosovo. Mer information om herrarnas OS-kval hittas här. 

Uppdaterad: 21 MAR 2019 10:58
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info