Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson Kidsvolleydagen i Danderyd 2013

Kidsvolley i skolan


Svensk volleyboll och Skolidrottsförbundet går nu in i ett samarbete som ska generera mer Kidsvolley i och efter skolan. -Vi ser med stor spänning fram emot detta gemensamma samarbete och tror att vi tillsammans kan skapa stor glädje och aktivitet ute i skolorna, menar Camilla Park som är arbetar med Kidsvolley på Svenska Volleybollförbundet.

Kidsvolley är den perfekta barn- och skolidrotten. Alla i laget är aktiva, det finns inga avbytare och alla har en uppgift. I Kidsvolley är det kunskaperna och inte
ålder eller kön  som styr. Detta för att barnen ska få den rätta utmaningen och utvecklas. När det är turnering i denna spelform är alla vinnare och syftet är att ha roligt. Syftet är att utveckla individer som ska hålla på i många år med volleyboll samt ha ett aktivt liv. Kidsvolley är lätt att lära sig och barnen kommer snabbt till spel. Spelformen är tänkt för årskurs F-4 men har visat sig passa bra även för elever på högstadiet.

Vad händer nu?

Svensk volleyboll tillsammans med Svenska Skolidrottsförbundet kommer nu att
erbjuda  skolidrottsföreningar denna spelform genom att arrangera en kidsvolleyutbildning för lärare och skolidrottsledare i anslutning till skolan. Efter ca 2-3  veckor arrangeras en kidsvolleydag på samma skola tillsammans med skolidrottsföreningar och en volleybollförening. Givetvis är skolor i närheten också inbjudna. Kidsvolleydagen är en 3 timmars turnering där barnen får uppleva och spela Kidsvolley med hjälp av de utbildade ledarna.


Syfte och Mål

Målet med samarbetet är att fler lärare utbildas i volleybollformen samt att
skolans barn har fått möjlighet att spela Kidsvolley. Ett långsiktigt resultat
är att fler spelar volleyboll i skolorna exempelvis  under en stående eftermiddagsaktivitet samt att fler hittar en volleybollförening att spela i. Genom kidsvolleyprojektet vill Svenska Skolidrottsförbundet dels ge befintliga skolidrottsföreningar stöttning i att starta upp kidsvolleyverksamhet i föreningen, och dels sprida budskapet om skolidrottsföreningar för att inspirera fler till att bilda nya föreningar. -Vi är mycket glada över att kunna köra igång det här samarbetsprojektet. Kidsvolley är en idrott som passar perfekt i våra skolidrottsföreningar och vi hoppas att vi genom detta ska kunna aktivera ännu fler barn, säger Anna Karlgård på Skolidrottsförbundet.


Under 2013 sker ett pilotprojekt på en ort i Skåne. Därefter kommer fler orter att fåmöjligheten till att genomföra en kidsvolleyutbildning och arrangera en kidsvolleydag.Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:31 Skribent: Camilla Park

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info