Hoppa till sidans innehåll

Värdnationen besegrad - U17-killarna klara för final

20 OKT 2016 07:09
Sveriges U17-killar är klara för final i NEVZA-mästerskapen efter 3-0-seger mot värdnationen Danmark. Assisterande coach Victor Alexandersson levererar matchreferat.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2016 15:32

Sverige – Danmark 3-1 (21-25, 25-18, 25-18, 25-20)
En match ifrån final. Nu är vi här och det va dags för oss att slå ned värdnationen Danmark för att ge oss en chans till revansch emot Finland i finalen. Och som vi gör det!

Stundtals kan man tro att killarna är bra mycket äldre än vad dom i själva verket är.
Första set börjar dock med att Danmark är det laget som styr och ställer på hela planen setet igenom. Våra killar gör många dumma misstag och det syns tydligt att våra nerver inte alls är under kontroll. Danmarks fixstjärna tillika poängmaskin Oskar Madsen Kjerstein får ta mycket plats på Danmarks sida och kommer igång starkt under första set. Trots att vi vid 18-18 spelar en boll som troligen är den sjukaste som spelats under hela turneringen. Efter en enhandsräddning av Ture och ett högt baggerpass levererat från sju meters håll av Joel. David studsar upp vid nät och bara DUNDRAR in en smash utan dess like runt tremeterslinjen. Danskarna vinner ändå första set med 21-25.

Under andra set tar vi en snabb ledning om än en liten sådan. En ledning vi håller hela setet ut. Vårt mottag börjar spelas åt rätt håll och våra centrar men även kanter får mycket större utdelning i anfall. Vårt block kommer igång mer och mer, vi blir stabilare och snabbare på plats. Danmark blir för enkelspåriga med att vilja passa sina vänsterkanter vilket underlättar mycket för våra killar som plockar hem många snygga block. Sverige vinner andra set relativt komfortabelt med 25-18.

Dom två resterande seten ser likadana ut. Vi har nu hittat lugnet i vårt spel och sköter det mestadels på ett disciplinerat sätt. Vi har nu även hittat rätt i serven och det är där vi gör störst skada hos Danmark. Tack vare vår press kan danskarna inte kontrollera första bollen vilket i sin tur leder till att deras stora poängmaskin inte kan spelas fullt ut som i tidigare matcher under turneringen. Det är här man verkligen kan se att vi är ett mycket mer mångfasetterat lag än våra konkurrenter på andra sidan nät. Efter många bra insatser av våra killar vinner vi även tredje set komfortabelt med 25-18.

Fjärde set börjar med att vi tar ledningen men Danmark är tätt efter och det är först vid 13-13 som vi drar ifrån och kollar inte bakåt en enda gång. Fortsatt bra jobb taktiskt vilket ger utdelning i vår egen favör. Det är aldrig någon snack om saken. Vi är det bättre laget och vi går in och visar det efter första set. Fjärde set spelas hem med siffrorna 25-20.

Vi tar med oss vår servepress och vårt goda block- och anfallsspel från denna matchen. Alla killarna gör många riktigt bra saker under matchens gång. Ingen nämnd – ingen glömd.
Nu laddar vi om inför finalen kl 15.30 emot Finland imorgon torsdag.

Text: Victor Alexandersson

 

Skribent: Victor Alexandersson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info