Hoppa till sidans innehåll

U18-SM till Jönköping

17 FEB 2017 07:38
U18-SM flyttar! Från och med 2017 arrangeras det prestigefulla mästerskapet i Jönköping.
  • Skapad: 17 FEB 2017 07:38

13-14 maj invaderas Jönköping av svensk volleybolls framtid. Där och då ska landets mest talangfulla lag och spelare födda år 2000 eller senare göra upp i U18-SM.

Bakom arrangemanget står KFUM Jönköping, Habo Wolley och Jönköpings kommun.
- Vi ser en möjlighet att utveckla evenemanget U18-SM i samspel med Habo och KFUM Jönköping. Både Habo och KFUM Jönköping har gjort och gör en spännande och framgångsrik resa där det finns ett stort underlag av unga volleybollspelare som nu får möjlighet att uppleva U18-SM på hemmaplan. Vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Vingåkers VK som under många år stått för arrangemanget av U18-SM, säger Jakob Birgersson, projektledare på Sveab.

Vill göra det speciellt för spelarna

- För oss är mästerskap och turneringar för ungdomar en viktig del i det strategiska arbetet med att utveckla Jönköping som evenemangsort. Vi är därför mycket glada och stolta över att få hälsa deltagarna i U18-SM i volleyboll välkomna hit, säger Calle Tollén, evenemangsansvarig på Destination Jönköping. 

Mästerskapet hör till Svensk volleybolls största turneringar. Sammanlagt deltar omkring 50 lag.
- Vi är jätteglada att U18-SM kommer till Jönköping. Vi har en anrik förening som växer sedan vi återstartade volleybollsektionen för fem år sedan - det här känns som nästa steg i vår utveckling, säger Therese Silvander, samordnare för volleyboll på KFUM Jönköping. 

Arvid Haag, eventansvarig på Habo Wolley:
- Jönköping utgör en fantastiskt fin spelort. Den ligger geografiskt nära många föreningar och här finns alla möjligheter att skapa en stor, öppen SM-klass med högt deltagarantal. För många av spelarna är U18-SM det första stora mästerskapet de deltar i och vi vill att det ska märkas på arrangemanget. Vårt mål är att skapa en turnering med skön inramning och riktig SM-känsla. Vi ser fram emot att sätta igång.

Kvalturneringarna till U18-SM spelas i huvudsak 18-19 mars. Faktum är dock att den norra kvalpoolen tjuvstartar redan i helgen, lördagen den 18 februari.

Kval väntar – anmäl ditt lag

SM-turneringen avgörs alltså 13-14 maj. Dessförinnan väntar kval, som avgörs 18-19 mars. Faktum är dock att det hela tjuvstartar redan till helgen (18 februari) när IKSU står arrangör för den norra kvalpoolen. Spelschema, resultat och nyheter rapporteras via Sportswik.

Lag som vill delta i övriga kvalpooler ska inkomma med anmälan senast fredagen den 24 februari. Anmäl ditt lag här!

Parallellt med SM-turneringen arrangeras också en så kallad Öppen klass för att fånga upp efterfrågan och erbjuda tävlingstillfällen för lag som av olika anledningar inte kvalat in. Det kan exempelvis utgöras av:
- Föreningar vars lag inte kvalat in till SM.
- Nystartade föreningar och lag.
- Föreningar med fler lag än ett i åldersklassen.
- Yngre lag. 

Läs mer om U18-SM och kvalturneringarna!

KONTAKT
Emma Eriksson, projektledare KFUM Jönköping
070 996 39 98 - This is a mailto link

Arvid Haag, eventansvarig Habo Wolley
070 149 55 67 - This is a mailto link

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info